• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вадим Владимиров - специалист
Не се уплътнява. Но листа винаги се режи целия. Нещо не те разбирам. :?
Фитилчо - майстор
Вадим Владимиров написа:
Не се уплътнява. Но листа винаги се режи целия. Нещо не те разбирам. :?
Какво се случва, на местата оградени с червено? Това е там където полата под велукса минава от ПОД - и след това НАД долната част на листа?

Прикачен файл

Velux.jpg
Velux.jpg (37.98 KиБ) Видяна 1487 пъти
Фитилчо - майстор
Иначе допълнителният лист трябва да се поилучи така:

Долната червена линия е края на листа ,който минава през сряза на основният лист и се явява червената четра ОТГОРЕ, а сивата черта се подпъхва същото парче лист ПОД горната част на срязаният основен лист...

Прикачен файл

Velux 2.jpg
Velux 2.jpg (41.87 KиБ) Видяна 1483 пъти
Абсолютно нищо не разбрах! Извинявай, Ники.

Но мога да ти покажа.
Изображение

Изображение

Долните листове стигат до прозореца и спират на 8-10см от него. Горните листове захлюпват прозореца и лягат на долните. Както си е при нормалните керемиди.
Фитилчо - майстор
Благодаря ти !
Аз съм с цели парчета/листове дълги колкото ската обаче, и сега няма да ми стигне дължината им да ги застъпя, като ги срежа ПОД прозореца...

Заради това, ще подпъхна парче ПОД горните листи и над долните и върху тях ще легнат полите...
Дали се обясних ? :)
Ако го направиш както ти показах, а парчетата ги сложиш най-отгоре, при билото, така не става ли?
Фитилчо - майстор
Става и така. Дълги са 80 см , така че, припокриване ще има доста и няма да има проблеми...
Ок. Чакам подробни снимки.
Фитилчо - майстор
Ще има, щото ако осЕрем нещо, трябва да се поправяме. :lol:
Инае, всичко е опаковано както трябва, на големи палета, всичко малко си е в кашончета надлежно опаковано,хората са си професионалисти, доволен съм от качествотро, ще видим при поставянето,но не мисля, че ще има проблеми.

Скобите на улуците през 80 см съм ги смятал, улука е от големите 150 мм , скобите са супер здрави, сигурно са от шина 20х5 дебели, взех една за проба, мога да се набера на нея без да се изкриви :shock:
В тоя ред на мисли, Деворекс да ме извиняват с тия кофички от кисело мляко дето имат за скоби :razz:
Не разбрах защо ти си смяташ скобите. Но както и да е. Бигляр за скобите имаш ли?
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27

Тема "Строеж на гараж/къща изцяло направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: