• 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Ndp007 написа:
val72 написа:
Все пак,тия 5 метра тръба в стаята не са ли достатъчни да постоплят входящия въздух,на стълбището също е доста студено..
Тия 5 метра тръба и ако има колена по нея са си едно голямо съпротивлвние за въздуха и може да ти се тормози вентилатора-ще му падне дебита.Със сигурност ще има проблем.
Пневматичното съпротивление лесно може да бъде сметнато, компенсирано и коригирано или с по-голям % вентилатор или с увеличаване диаметъра на всмукателният въздуховод.

Лично имам над 40 метра всмукателен въздуховод ф160 заровен на 2 метра под земята с цел използване на геотермална енергия за първичен подгрев на въздуха към горелката. Кефи, когато вместо -15-20 градуса въздух идва затоплен до +2+3+5 градуса :)
вторичното затопляне е на база въздушно/въздушен рекуператор на димните газове. В крайна сметка в горелката навлиза въздух затоплен до 30-40 градуса.

Писал съм с фотоотечет в темата: комина мечта или как да уловим топлината беглец.
Успехи!
val72 - помощник
Ок,вдигам диаметъра на 50мм,по 2 колена на 45гр.,вместо 1на 90 на свръзките и вкарвам в комин,който е неизползваем,все пак от толкова идеи,това измислих,благодаря на всички за мненията!
Ndp007 - специалист
val72 написа:
Ок,вдигам диаметъра на 50мм,по 2 колена на 45гр.,вместо 1на 90 на свръзките и вкарвам в комин,който е неизползваем,все пак от толкова идеи,това измислих,благодаря на всички за мненията!
Нямаш ли външна стена да си дупнеш една дупка 10 см и толкос.Комина ако има и минимална тага и ще ти дърпа обратно през вентилатора.Моя апартамент е опушен яко и пак си гори отварям ссики врати.ако пускам ширма затварям кухнята или и отварям прозореца.
val72 - помощник
Ами,комина е затворен отгоре,ще му направя страничен отвор в таванското и не би трябвало да прави ,,обратна тяга,,
Ndp007 - специалист
rubio написа:
Има ли някой от Казанлък
Има
Ndp007 написа:
rubio написа:
Има ли някой от Казанлък
Има
Как да се свържа
Ndp007 - специалист
rubio написа:
Ndp007 написа:
rubio написа:
Има ли някой от Казанлък
Има
Как да се свържа
Казвай направо.
Ndp007 написа:
rubio написа:
Ndp007 написа:
Има
Как да се свържа
Казвай направо.
Ехеййй, така не е интересно. Поне да стане дума за каминката, да сме в час за проблема и светнати за решението.
Ndp007 - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
Ndp007 написа:
rubio написа:
Как да се свържа
Казвай направо.
Ехеййй, така не е интересно. Поне да стане дума за каминката, да сме в час за проблема и светнати за решението.
Е споко де може да ме канят на ракия или да ме бият. Ще обадим ако има нещо. Колега rubio имаш лично
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: