andy_forresite написа:Добре, но при разход на ден 30 кг сметката стъпва на 15 лева/ден. Това са 75 квч електроенергия при цена 20 ст. Има и нощна, ама не я слагам. В тези 75 киловата ел. енергия може да се вместят три броя климатици "12-ки" и може да си топлиш три стаи и ще останат киловата за крушките, телевизора, компютъра и колоните със субуфер към телевизора. Тези клими хем ще топлят въздуха до 24 градуса, хем ще го филтрират и ще трепят вирусите и бактериите в стаята и ще имам икономия на Здраве и пари за лекарства. Това исках да кажа. А за качеството ... дано се поправят. Нямам да им купувам боклуците. Вече казах какво да правят с техните скъпи пелети.Този коментар направо си плаче за нова , отделна тема. Предизвиква много размисли. Не визирам нито отделни марки камини на пелети , нито видовете пелети и техните качества.
andy_forresite написа:Добре, но при разход на ден 30 кг сметката стъпва на 15 лева/ден. Това са 75 квч електроенергия при цена 20 ст. Има и нощна, ама не я слагам. В тези 75 киловата ел. енергия може да се вместят три броя климатици "12-ки" и може да си топлиш три стаи и ще останат киловата за крушките, телевизора, компютъра и колоните със субуфер към телевизора. Тези клими хем ще топлят въздуха до 24 градуса, хем ще го филтрират и ще трепят вирусите и бактериите в стаята и ще имам икономия на Здраве и пари за лекарства. Това исках да кажа. А за качеството ... дано се поправят. Нямам да им купувам боклуците. Вече казах какво да правят с техните скъпи пелети.Топлината от климатика неможе въобще да се сравнява с топлина от камина. На мене в стая с климатик настроен на 29 градуса с 10 пуловера, ми е студено и ме втриса. А с камина на 22-23 си се чувствам перфектно и си ходя по къс ръкав. А за вирусите не съм съгласен. Ако знаеш какви бацили се развъждат във вътрешния топлообменник, никога няма да говориш така. Даже климатика не трепе вирусите, ами подпомага тяхното развитие, защото точно филтъра за който говориш осигурява това. Дори и да го почистиш, ти никога неможеш да го почистиш както е като нов. И на втората година целия климатик започва да мирише на мухъл. А за пелетите, никой не те кара да купуваш зимата, купи си ги лятото. Хем качеството е по-добро хем са по евтини.
Но всичко е въпрос на вкус. Но от опит знам, че апартамент с климатик можеш да го стоплиш, но къща никога.