• 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ndp007 - специалист
Това са мойте

Прикачен файл

Screenshot_2017-11-04-21-21-11-351_com.naturela.smarthome.png
n.ganev - майстор
Много си близо до истината, но все пак всичко зависи от пелетите
val72 - помощник
Колеги,след няколко дни работа ми изведе съобщение (загаснал огън) и аларма,не мога да я пусна отново,някой ще ме упъти ли,предварително благодаря!
n.ganev - майстор
Натисни стрелката на ляво и задръж
val72 - помощник
Решено,след четене на Инструкция
:) ,благодаря,колега,така е -
ляв бутон за изчистване грешка...
Emoooo - специалист
Ако някой вече се топли с тая каминка би ли казал колко е средният разход за денонощие.
Аз я ползвам от края на септември.Настроена е да се включва сутрин от 5.00-7.00 и вечер от 17.00-23.30. До момента съм изразходил 400 кг. пелети. В момента разхода и е между 10 и 15кг. на денонощие. отоплявам етаж от къща- 4 радиатора, лира и бойлер 80 литра.
Ndp007 - специалист
Мой разход два радиатора боилер лира 70 градуса

Прикачен файл

Screenshot_2017-11-06-07-31-30-589_com.naturela.smarthome.png

Прикачен файл

Screenshot_2017-11-06-07-32-13-222_com.naturela.smarthome.png
ivanovhr - специалист
Къща в с. Турия четири стаи, баня, затворена тераса около 15кв. Имам 7 радиатора,една лира и 80л бойлер. Изолация няма, терасата е затворена само с плъзгащи прозорци. В стаите вече с дограма, даже на 4-ти се вижда как е горила повече през деня, понеже не се сетили да позатворят главите докато сменят дограма и целия ден съм топлил селото. Само да отбележа, че тази сутрин чешмата на двора беше замръзнала температурата навън поне -3.
Прикачен файл:
Screen Shot 2017-11-06 at 8.02.28.png
martolk - специалист
Да се включа малко и аз... Моята погоря малко последните дни. Направих й тест за 15 часа без да спира. Работи като часовник. Достига с лекота зададената температура и в горелката нямаше абсолютно никаква шлака. Това, с което се занимавах е неточното отчитане на консумацията. Мерил съм 4-5 пъти колко подава за 120 секунди (околко 140 грама в минута). Бях въвел капацитета на шнека въз основа на измерванията, но след тест "пълно-пълно" се оказа, че има разминаване. Опитах и с по-голям интервал (370 секунди). Тогава вдигна на около 145 грама в минута. Понеже ме човъркаше, изгребах целия резервоар (събира над 45 килограма, напук на писаното, че не може да събере 3 чувала), изпразних шнека и отмерих 7 килограма пелети, с които заредих. Оставих я да погори няколко часа и след измерване на остатъка и сравняване с показанията на контролера, се установи разлика от около 600 грама на 5 килограма. В крайна сметка вдигнах с още 15 процента капацитета на шнека, макар стойноста да бе недостижима при тестовете с ръчно зареждане и ще се тества тия дни. Не мога да си обясня от къде идва разликата. Вероятно, това, че шнека не е плътно усукано желязо го прави по-малко прецизен и при определени усковия (вероятно къси подавания) се изхлузват повечко пелетки... Свалих малко температурата за отчитане на липса на горене (5 градуса), защото ми се случи на поддържане димните да паднат под тези на водната риза и да угасне.
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: