Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
brum - майстор
brum написа:
Струва ми се че едното е за "маркучите", другото за луничките и отзад има един 3ти общи който е нулата. Така ли е?
Е аз какво попитах по-горе? Има или няма нула там?
waspa - напреднал
brum написа:
Значи може. Димера иска 3 "жици" - земя, входяща фаза и изходяща фаза. Само че има и друг тънък момент - трансформатора за луничките трябва да позволява работа с димер.
Тънкия момент е уцелен.Трафа позволява работа с димер.Кабелите са нула-1бр.,фаза-2бр.Дано успее да ги върже,че нещо ме съмнява
krasiorocknroll - специалист
За да включиш два кръга осветление в ключа трябва да имаш 3 кабела.Единия трябва да е фазата а другите два са за отделните кръгове на лампите :)
waspa - напреднал
Май,точно това с кръговете при мен го няма :datz: Трябваше да държа изкъсо работата амааа. . . . .
Justy - майстор
WASPA - панелка ли е апартамента? Ако е панелка няма да стане така. Ще трябва да направиш като мен - на съществуващия ключ да оставиш осветлението, което няма да се регулира. А за регулируемото да прекараш нов кабел.
waspa - напреднал
Justy написа:
WASPA - панелка ли е апартамента? Ако е панелка няма да стане така. Ще трябва да направиш като мен - на съществуващия ключ да оставиш осветлението, което няма да се регулира. А за регулируемото да прекараш нов кабел.
Не е панелка,къща е.Ама мисълта ми беше без да се прекарва наново.Ама то на сиромаха кравата и т.н.
Justy - майстор
За да стане както си замислил трябва да има:
- четири кабела - нула, фаза и два за двата кръга осветление
- две кутии - в едната ще е ключът, а в другата - димерът
Ако няма втора кутия ще трябва да направиш, ама май стената е обшита.
докера - специалист
waspa написа:
brum написа:
В ключа влизат 2 кабела и ключа има 2 копчета - кое какво включва/изключва?

Струва ми се че едното е за "маркучите", другото за луничките и отзад има един 3ти общи който е нулата. Така ли е?
Да.Точно така.
Да , да , ама НЕ е точно така :wink: Това , което се вижда на снимката е сериен ключ - Кабелът , който влиза отгоре е захранващата ФАЗА , а двата , излизащи отдолу са съответно изходящите ФАЗИ за лунички и маркуч :wink: Ако дори единият от закачените към ключа кабели беше нула , при прещракване на кое да е от копчетата щеше да има едно голямо БУУУУМ :shock:
Така , като гледам , без копане на канал за НУЛЕВ проводник няма да стане . Другият вариант е - без димер :wink:
Последна промяна от докера на чет сеп 25, 2008 6:23 pm, променено общо 1 път.
Justy - майстор
Нулевия може да го разклони горе в корниза за скритото осветление :wink: Ама в кутията за димера как ще го докара :?
докера - специалист
Така , де - за прекарване на нулев проводник към димера говорех :wink:

Тема "Амми майстора казва-НЕМОЖЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: