Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dimi_54 - напреднал
Прикачен файл:
1.jpg
Здравейте имам ел. духалка HL-321V PIC. Наложи се да я почистя от натрупалия се мъх върху реотаните. При разглобяването едната секция от питката се отлепи. Не съм наясно по какъв начин се свързани отделните секции на питката. Ясно е че са лепени , но по какъв начин е връзката между секциите не ми е ясно.Прилагам снимки на нагревателите. Моля някой ако има информация или опит с такива нагреватели, нека пише ! Благодаря предварително.
dimi_54 - напреднал
Наистина колега , търсих в нета резервни но не намерих. Явно е доста сложна технология. Май ще отива на боклука :cool:
petromaniq66 - специалист
Само "ТЕ си знаят как.." :-D токопроводящо лепило. Скъпо е и не знам дали си заслужава да се жертват 30лв. Аз по същата причина хвърлих 2 духалки - едната с дистанционно, програми...часовник. Саморазлепват се дори и без да ги пипаш, явно термични напрежения и затова повече не искам да чуя за металокерамичен нагревател.
dimi_54 - напреднал
petromaniq66 написа:
Само "ТЕ си знаят как.." :-D токопроводящо лепило. Скъпо е и не знам дали си заслужава да се жертват 30лв. Аз по същата причина хвърлих 2 духалки - едната с дистанционно, програми...часовник. Саморазлепват се дори и без да ги пипаш, явно термични напрежения и затова повече не искам да чуя за металокерамичен нагревател.
Колега, то се разбра че с тази ,,технология" няма да стане. Бих приел всякакви съвети за побългаряване :-D .
iliya_i - майстор
petromaniq66 написа:
Само "ТЕ си знаят как.." :-D токопроводящо лепило.
Не може да е токопроводящо. Ще даде нагреватела накъсо. Но трябва да е доста термоустойчиво.
petromaniq66 - специалист
Няма да го даде защото нагревателният елемент е металокерамичен... то ако е изолатор за какво му е лепило?
iliya_i - майстор
А за какво да провежда ток? Нали тока тече през нагревателя, а не през лепилото. :?

http://www.gloria94-bg.com/keramichen-n ... rna-pechka
dimi_54 - напреднал
iliya_i написа:
А за какво да провежда ток? Нали тока тече през нагревателя, а не през лепилото. :?

http://www.gloria94-bg.com/keramichen-n ... rna-pechka
Благодаря колега за линка ! Устройва ме напълно. Според мен керамичните плочки са за изолация, а това лепило за което стана въпрос играе ролята на реотан.
plamen6703 - майстор
Това лепило вече е ясно, че "играе ролята на реотан", остава да кажеш кое лепило играе ролята на нагревател :cool: :partyman:
dimi_54 - напреднал
plamen6703 написа:
Това лепило вече е ясно, че "играе ролята на реотан", остава да кажеш кое лепило играе ролята на нагревател :cool: :partyman:
Колега, както писах по-горе не съм наясно с тази технология. Направих опит да меря съпротивлението на керамичните плочки. След като изстъргах лепилото , видях че те са покрити с някакъв слой който е проводим и има съпротивление.Дали това е лепило или нещо друго не знам. :?

Тема "Ремонт на нагревател на ел. духалка теси HL-321V PIC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: