• 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Всичко е индивидуално - настройките зависят не само от диаметъра на пелетите.
ivanovhr - специалист
Снощи калибрирах шнека за 300 сек. 550гр. Направих още едно измерване по-кратко и показа по-малко количество за час. При по-краткия тест 6.300 при по продължителния 6.600 и приех, че по продължителния е по верен и сложих по близка до него стойност 6.500. Не знам дали съм постъпил правилно при положение, че порциите са за кратки периоди, но приблизителна точност ми е достатъчна. До грамове няма как да се хване според мен особено като видях как веднъж падат 5 веднъж 15 гранула (образно казано).
martolk - специалист
Колега, при мен капацитета беше 8,7 кг/час (мерено поне 5-6 пъти с максимум време). Въпреки това показваше по-малко от реалния разход. В крайна сметка го вдигнах на 10 кг/час и сега при 23 килограма реален разход ми дава отклонение от около 600 грама повече. Което е горе-долу ок. Може да го донастроя още малко.
ivanovhr - специалист
Тъкмо сипах чувал и ми направи впечатление, че разликата е огромна. До преди да променя заводското си показваше горе долу колкото сипвах може би няколко измервания трябваше да направя.
bmahob - майстор
имам пак въпрос към грейковците :-D на вашите камини турболатори има само в дългите тръби дето са от горната камера към долната или на тръбите нас пламъка? :?
Ndp007 - специалист
bmahob написа:
имам пак въпрос към грейковците :-D на вашите камини турболатори има само в дългите тръби дето са от горната камера към долната или на тръбите нас пламъка? :?

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (44.4 KиБ) Видяна 1504 пъти
bmahob - майстор
Е на тоя разрез не се вижда категорично, толкова ли е трудно да кажете да или не :x
Ndp007 - специалист
bmahob написа:
Е на тоя разрез не се вижда категорично, толкова ли е трудно да кажете да или не :x
Виждат се и малките и големите (предните и задните) даже ако се увеличи малко може да се преброят и навивките
filmatoplo - майстор
Имах си аз- кой ще слага само на едните тръби ,разбира се че има на всички.
bmahob - майстор
Ами инджинерите от Сърбия :-D има 4 отвора от горната камера към димоотвода/те фабрично има турболатори, в които аз сложих допълнителни, те подлежат на почистване с издърпвани отгоре/ но има и 5 къси отвора от огнището до горната камера в тях няма никой, та се чудя дали да не предвидя и за там :?
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: