• 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Уж там да остава прахоляка.
dimoni69 - напреднал
ivoborisov78 написа:
Зависи как ти е направена системата - ако е само на един етаж първата степен обикновено е достатъчна . Слагай маркови термоглави и няма нужда да оставяш нещо отворено .
Апартамент .
Маркови термоглави от кой вид и управление?[/quote]

Зависи колко пари ти се дават - Honeywell Evohome е супер , ама струва майка си и баща си . Старите модели на Honeywell вършат добра работа и са за без пари / 10 -15 лв за 1 бр / . Oventrop също е добър вариант . Привърженик съм на старите модели - доказани през годините с безпроблемна работа .
marin_ks - специалист
sstenly1 написа:
nelim написа:
sstenly1 написа:

Започва да дърпа въздух през шнека,и колкото по малко пелети остават в бункера,толкова повече въздух влиза от там, и се влошава горенето.
А дали се влошава чак толкова, в предишните модели го нямаше.. онзи ден разгледах и един малък Burnit в Home-MAX също нямаше изолация и втори капак
Ами а де,в интерес на истината това е първата камина на която виждам такова нещо(не че съм виждал много камини),но пробвай и ще разбереш каква е разликата.
За мен по дразнещето свързано с бункера е че не успява да изцоца всички пелети от него,близо над килограм и половина остават в него по ъглите,от 15кг капацитет туй си е около 10% недомислица.
И при мен е същата работа. Около килограм пелети остават. Тъй-като сифона на шнека е в едната старана, могло е да дадат малко наклон. На този етап сутрин се чисти и пълни, вечер само се пълни. Дето се вика "Да сте гледали когато сте избирали". Видях една сглобка с втори шнек и голям бункер и дупка във втория капак. Не работи защото няма какво да го контролира и просто похарчени пари на вятъра.
filmatoplo - майстор
Това е с цел там да се събере прахоляка ако има ,защото ако черпи пелетите до нула и там има прахоляк щеше да има писане от рода - ма.....му защо не оставиха малко место да се събира прахоляка . :-D
genaid_03 - напреднал
Здравей те колеги, имам следният проблем с моята Alba. При всяко запалване, след като започне горенето от розетката на комина започва да излиза пушек в продължение на 2-3 минути. По време на горенето няма пушек, но когато реша да я изключа, започва продухването и пак започва да пуши. Комина за 2 седмици е чистен два пъти, тъй като мислех, че в него е проблема (може и да е така). Живея в кооперация на три етажа, като аз съм на последният. Дай те мнение какво може да се случва. Благодаря предварително.
nikolai75 - напреднал
Филме 1 питане имам аз. Искам да сложа стаен термостат от тез безжичните. Даи ми савет какав да взема и как се поставя и каде на карината 10 кв че нещо ми е тамна индия това с електрониката.
sstenly1 - специалист
nikolai75 написа:
Филме 1 питане имам аз. Искам да сложа стаен термостат от тез безжичните. Даи ми савет какав да взема и как се поставя и каде на карината 10 кв че нещо ми е тамна индия това с електрониката.
Ако има чалъм защо не да удължиш съществуващия,ще спестиш доста.
nikolai75 - напреднал
Знам че ще спестя но удалжаването ще е сас близо 4 метра кабел :) :) :) :)
sstenly1 - специалист
nikolai75 написа:
Знам че ще спестя но удалжаването ще е сас близо 4 метра кабел :) :) :) :)
Не е проблем,просто кабелът ти трябва да бъде меден(примерно кабел за тонколони 2х0.25мм2 цена около 0.35-0.40лв).
Vartasilver - специалист
Здр те екоспарджии имам нужда малко от ваше помощ как мога да намаля буения огън камината е Аурига с голямото стъкло тва са параметрите
0 30
1 10
3 150
4 150
5 140
6 25
7 120
8 10
10 20
18 63
19 240
20 140