• 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Защо си мислите че 1 кг/час е някаква коооой знае каква топлина реално за усвояване? Това са 1 квч от камината, 700 вата за радиатора в съседната стая, 750 вата за втори радиатор и останалите 550 вата отиват за лирата и нещо там за бойлера. Като каже някой аз топля 100, 180 ...250 квадрата :shock: гори 1 кг и като вземат да му се вържат. Ми, ако верно се отопляват реални 100 кв.м., ама не по кофражен план, мога да заявя че не е имало нужда да се пали камината. Има някаква полза за бойлера и топлата баня. Останалото е борба за поддържане на иначе наличните 22-23 градуса в помещенията, които без "отопление" щяха да са 0,5°С надолу. Пуснете водичка на тънка струя от бойлер 80 л с три киловата нагревател в момента на изключване на нагревателя от терморелето и гледайте като се включи след няколко минути, кога ще изключи после. Вижте тънката струя водица и преценете нагледно какво са три киловата гореща вОдъ. А сега си представете как се отопляват 100 квадрата с т`ва :lol: Щото от 1 кг пелети нивга немож извади 5 kw. На топломера 3, три цяло и нещо.
bmahob - майстор
Ndp007 написа:
bmahob написа:
Мче то разхода ходи към 1,4-1,5кг на час средно :?
Комото колко арчи на час?
Толкова някъде :-D
Ама тия 2_3 дена в дневната е 26_28гр, дригите стаи 24_25, и при зададени 65гр качва на моменти до 71гр махнал съм стенд бай режима
Andy нещо "невдянах" мисълта ти,ако може малко по-просто с едно изречение да се изкажеш да те разберем ние по - простите :)
Ndp007 - специалист
Аз да попитам боилера 3 Kw консумира от ел. мрежата или отдава на водата за камините сигурно е същото ,колко консумира колко отдава.Моята камина е в най-голямото помещение около 20 м2 и още не съм пускал радиатора там а е 25 градуса само от камината.
Здравейте и от мен,

От скоро съм собственик на камината. Работи добре, затопля бързо.
НО! - има нещо, което доста ме дразни. След като позагрее започва едно почти постоянно припукване (не е от шнека) - подобно пукане съм чувал и на камината си за дърва, но като че ли сега е повече. Незнам от нагорещяването на метала ли е какво е, но доста ме дразни.

Някой друг собственик на камината да му е правило впечатление това и според вас това нормално ли е?
Ndp007 - специалист
Flamess написа:
Здравейте и от мен,

От скоро съм собственик на камината. Работи добре, затопля бързо.
НО! - има нещо, което доста ме дразни. След като позагрее започва едно почти постоянно припукване (не е от шнека) - подобно пукане съм чувал и на камината си за дърва, но като че ли сега е повече. Незнам от нагорещяването на метала ли е какво е, но доста ме дразни.

Някой друг собственик на камината да му е правило впечатление това и според вас това нормално ли е?
И моята пука здраво не знам от къде е ама дразни наистина.
ivanovhr - специалист
Моята не съм я чул да пука. Доста топличко става в стаята където е каминката. Дали да не и сложа малко ватичка тук там дали ще има ефект или само ще изкарвам топло през комина?
n.ganev - майстор
Просто зимата ще си изкарваш на топло с кеф :yawinkle:
filmatoplo - майстор
Пука ,пукнии и ти една . :)
syncho - майстор
filmatoplo написа:
Пука ,пукнии и ти една . :)
Честно ли?
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63