andy_forresite написа:Обратното е - натягането намалява дебита. Грешка.Извинявай, не го разбирам, дали има по-просто обяснение?

andy_forresite написа:Обратното е - натягането намалява дебита. Грешка.Извинявай, не го разбирам, дали има по-просто обяснение?
Rumen72 написа:Ай сега да ти го кажа по простичко - представи си чешмата у вас - като отвориш термоглавите на 5 се едно си отворил крана на батерията до края - шурти гореща вода колкот може да мине през тръбата и топлато стига да стопли всички радиатори - като затвориш едната глава на 2/НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЯ/ - спираш крана почти на затворено - водата едвам цъцри - да ама едвам цъцри през всичките радятори шот крана спира дебита/потока/ на водата и минава само толкова вода колкото пуска кранът - няма значение колко е гореща - не може да стопли всички радиатори щото няма дебит и през първите радятори минава толова вода колкото може да мине през почти затворената термоглава!andy_forresite написа:Така гледам и аз от една бира. Слаб коловоз на въздържател.
Без капачка и без термоглава е едно и също - отворен докрай радиаторен вентил.
Завивайки капачката притискаш стенжерчето на вентила и потока вода през този радиатор намалява.
Коригирах мнението си отпреди малко ма предната страница.
И не само през този ами през всичките, щот са на вързани на синджир ---+--- намястото на плюса кран и дебита преди него и след него е колкото минава през крана!!!!
k0st4din написа:Здравейте на всички,Първото и второто изречение си противоречат.
........
Имам 4 радиатора.(може и да е грешно, но на времето така се направи инсталацията, че тръгва от камината, след което минава последователно през всеки един радиатор и кръга се затваря отново в камината).
...
на 2-3 или 5, работи/тят само включените на максимално.
...ако винтила на който и да е от 4-те радиатора е между 1-4 - радиатора не работи, на 4ри е леко топъл, на 5 няма пипане на радиатора - много е/са горещ/и.
Бъдете живи и здрави
Поздрави
k0st4din написа: Имам 4 радиатора.(може и да е грешно, но на времето така се направи инсталацията, че тръгва от камината, след което минава последователно през всеки един радиатор и кръга се затваря отново в камината).Според мен или ти не обясняваш точно или отговорилите не те четат внимателно.
Миналата година взехме новата камина, смених всички радиатори с чисто нови алуминиеви на глидери с чисто нови кранове за тях.
Дойдоха майсторите и свързаха всичко.
Когато винтилите на радиаторите са отворени на 5 - това е максималното, навсякъде пече та се не траекакто казват хората.
Но реша ли да намаля някой от радиаторите например на 3 или 2, т.е да топли по-малко, всичко умира в този момент. Радиатора просто спира да грее. Всякакви проби за които съм се сетил съм пробвал, но няма значение колко са на 2-3 или 5, работи/тят само включените на максимално.
Смениха ги крановете, тези дни се пусна камината и започнах отново с този проблем ако винтила на който и да е от 4-те радиатора е между 1-4 - радиатора не работи, на 4ри е леко топъл, на 5 няма пипане на радиатора - много е/са горещ/и.
Поздрави
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: