Проблеми по системата най-вероятно няма. Радиаторите са си вързани правилно, най-вероятно в двутръбна система, а не последователно или еднотръбна. Има някаква вероятност термоглавите и термовентилите да не си пасват, да са от различни производители, с различни характеристики. Може гайките да пасват, но ходът на стержена да е различен. Аз обаче по-скоро бих заложил на невежество от страна на майсторите по отношение на работата на това чудо на техниката - термовентила
. Тяхната работа е да вържат правилно радиатора и да няма течове. Оня с лаптопа вероятно е сервизния специалист, който разбира от електроника, но и той си няма понятие от останалите компоненти. Между другото аз съм изненадан колко много хора са убедени в някакви магически свойства на термоглавата. Модулиращ термовентил няма, всички работят на принципа старт/стоп - или радиатора работи с пълната си мощност, или изобщо не работи!
Аз наскоро имах разправия с един пренсионер - обажда ми се по телефона и се започва:
- Гус'ин инженер, системата, която ми изградихте не работи, елате да си я видите! Работят само 2 радиатора, другите са студени! Само в дневната и банята радиаторите са топли, в спалните са студени!
- Колко градуса е температурата в спалните?
- (към жена си) - Колко градуса е спалнята ма?
- (към мен) - Значи 25 градуса е в спалнята, където има термометър.
- Ами нали ти толкова искаше, толкова сме настроили и на стайния термостат? На колко са отворени термоглавите?
- Ми различно - в ената на 3, в другата на 2, а в третата на ено.
- Ами значи всичко е наред!
- Е, как наред - радиаторите не работят рийш ли, ела да ги видиш!...
А то в банята и в дневната радиаторите са по-малки и са с обикновени кранове, в дневната е и стайния термостат. Пък в спалните нарочно радиаторите са малко преоразмерени, за да се гарантира топлото в тях и са с термоглави за да ги озаптяват
. Ама иди му обяснявай на човечеца.

Аз наскоро имах разправия с един пренсионер - обажда ми се по телефона и се започва:
- Гус'ин инженер, системата, която ми изградихте не работи, елате да си я видите! Работят само 2 радиатора, другите са студени! Само в дневната и банята радиаторите са топли, в спалните са студени!

- Колко градуса е температурата в спалните?
- (към жена си) - Колко градуса е спалнята ма?
- (към мен) - Значи 25 градуса е в спалнята, където има термометър.
- Ами нали ти толкова искаше, толкова сме настроили и на стайния термостат? На колко са отворени термоглавите?
- Ми различно - в ената на 3, в другата на 2, а в третата на ено.
- Ами значи всичко е наред!
- Е, как наред - радиаторите не работят рийш ли, ела да ги видиш!...
А то в банята и в дневната радиаторите са по-малки и са с обикновени кранове, в дневната е и стайния термостат. Пък в спалните нарочно радиаторите са малко преоразмерени, за да се гарантира топлото в тях и са с термоглави за да ги озаптяват