• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kabel4e - специалист
tuninghuman щом се освободя малко тези дни ще снимам и ще ти кача снимка, но като гледам наклона ти не е малък и със сигурност ще имаш проблеми със снега. Моя покрив е с приблизително същия наклон и зимата снега се свлича (добре че винаги е нощем), защото все ме е страх, че през деня минават хора по тротоара и е опасно.
stanetzz - специалист
Дали някой би могъл да ми каже колко керемиди трябва да си купя приблизително, ако искам да покрия с двускатен покрив къща със страни 7,60м на 8,80м.
Искам сега, есента да купя от полимер-пясъчните (покривност 10бр/1м2), а самия ремонт ще се прави другото лято. В момента къщата е с 4-скатен покрив.
Бих опитал да си сметна сам, но идея си нямам колко трябва да бъдат стрехите, колко е наклона и т.н. - т.е. чистата площ на скатовете. :?:
Master_Kenobi - V.I.P.
stanetzz написа:
Бих опитал да си сметна сам, но идея си нямам колко трябва да бъдат стрехите, колко е наклона и т.н. - т.е. чистата площ на скатовете. :?:
А ние от къде да я имаме тая идея?! :? Щом е ремонт, би следвало да имаш и дължината на старите стрехи и наклона и... идеята.

Ако имаш проблеми с калкулатора или аритметиката, дай повече размери и чертежче, че да помагаме. :)

Пък ако го правиш сам - Нека Силата бъде с теб! :-D
stanetzz - специалист
Имам предвид, че не знам какви са стандартите.
Няма да го правя сам- нито проекта, нито изпълнението. Просто искам за момента да купя керемиди , и ми трябва приблизителен брой - плюс/минус 100.
Извинявам се за глупавия въпрос и благодаря за отговора.

:)
tassel - специалист
По принцип височината на покрива трябва да е 1/4 от дължината на плочата.
Master_Kenobi - V.I.P.
Според мен е минимум 30 на сто за кемида. На всеки метър по хоринзотала, вдигаш с 30 см. по вертикала. Минимум! По-добре е поне 33-35 на сто.
peshev-ko - специалист
Ако направиш 50см стрехи ти трябват минимум 800 бр. керемиди,два начални капака и 25 обикновени/3бр. м.л./
kabel4e - специалист
Специално за tuninghuman качвам обещаните снимки, макар и с малко закъснение. Това са въпросните гръцки керемиди. Дано добиеш представа, защото снимките са правени през капандурата. Няма как да снимам целия покрив защото има дървета пред къщата.

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (139.69 KиБ) Видяна 9657 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (131.87 KиБ) Видяна 9657 пъти
stanetzz - специалист
peshev-ko написа:
Ако направиш 50см стрехи ти трябват минимум 800 бр. керемиди,два начални капака и 25 обикновени/3бр. м.л./
Благодаря много! :prost:
tuninghuman - специалист
kabel4e благодаря ти ... хубави са ... нямаха ли оба4е система за сухо сглобяване ... 6е ми се да избегна плескане и разтвори ... би ли споделил малко цени за самите керемидки и труд .... за колко време ги направи?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17

Тема "Керемиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: