Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bedamusa написа:
Трифон П.Трифонов написа:
Неска си напрайх експеримент.

Изчаках да изгаси. При мене процедурата е дъъъъълга, ма е тайна що не остават черни въгленчета и нагар.

С никого няма да споделя настройки, щото те са си за еди кой си котел, комин, буфер, къща, вътрешна-външна температура......... и е.а ли го ко още.
Веднага да убаждаш тайната за гасене, че моята горелка на вратичката и като отворя да чистя и често имам въгленчета и усмърдява света, а котеля ми е в къщи и .... може да споделиш и на лично. Евентуално ша почерпа някоя домашна ракия.
Склони ма.
С буфер съм обаче и не ме бърка, че ще гаси дълго.
Задал съм да мине в разгаряне като види
60 за 10 секунди
и да изгаси като види по малко от
1 за 240 с
Първо минава мнооого време, след команда гасене, докато падне до 0, после са още 4+3 минути.
Накрая имаш просто пепел, като в пепелника.
Да се има впредвид, че при мен мощностите са еднакви и реално започва да гаси от 3та. Демек-пълна глава с огинь. Предполагам, че и от минимална, пак ще ги догаря.
На който му върши работа, със здраве да си го ползва!
Bobi Arnaudov - специалист
Значи без да искам съм уцелил правилния начин на гасене :lol: при мен само че е 2/220 ама още след малко като отида при бебето ще стане 1/240 :lol:
Bobi Arnaudov написа:
Значи без да искам съм уцелил правилния начин на гасене :lol: при мен само че е 2/220 ама още след малко като отида при бебето ще стане 1/240 :lol:
Щрака ти главата.
Ако можеше и 0-240 бих го напрайл, ама софтуера ни разбира от знак -
Ами човъркам си постоянно и пробвам най-различни настройки все пак котелното ми е любимото място за бира и цигара, хем и да не слушам глупостите на мойта :lol: Вчера се наложи да я гася и я чаках около 10-12 мин после ми дойде на главата, защо се гаси толкова бавно ама си почаках :D
andy_forresite - майстор
Трифонов, намекваш че не мога да настроя горелка грейко спрямо условията ли? Рекордът ми за успешно настроена грейко 20 е 60 секунди. Клиентът е много, много капризен. Оттогава когато и където ме види казва ей, откакто ти го пипна тва гори екстра. Но беше идвал инсталатора и един негов приятел, всеки задал нещо. Той ми каза при какви параметри какво се получава, коригирах спрямо нуждата на инсталацията, тягата и воала.
andy_forresite написа:
Трифонов, намекваш че .....
Не, Анди, не съм конкретен.
Който не може- пита, а к........
......не ми е работа, форума е от съвсем друго естество и проблема ми е, че се дразня.

........аааааааааааааа, пак ма дърпаш ма ши мълча, да знайш!
Хихи, шигувам са.
yotebote - помощник
Bobi Arnaudov написа:
Аз не съм забелязвал такова мъждукане при мен. Интересно, може би напрежението ми си е константно по-ниско от колкото трябва. Но друг е въпроса, защо при мен при по-ниско напрежение вентилатора ми работи на по-високи обороти, а при брат ми при по-високо напрежение работи на по-ниски :? Единственото, което остана е да се съмнявам в софтуера или хардуера. Някой има ли с версия 1,7 / 1,4 да го помоля за няколко замера ?

Здравейте, аз съм с тази версия на горелката РБ20 1,7/1,4 от миналия сезон и проблеми нямам. Ако мога да помогна казвайте, само не знам, кога точно ще стане понеже нямам много време и горелката не я виждам с дни освен при пълнене на бункера :yawinkle:
Просто искам да направиш един замер на напрежението и да засечеш при колко % какви обороти е двигателя за да знам какво става при брат ми. Но когато ти е удобно - не е чак толкова важно, защото дигнах оборотите на над 55% и положението се закърпи :partyman:
yotebote - помощник
ОК ще опитам. Ако има значение да кажа, че горя иглолистни пелети и в момента вентилатора е: P1-40, P2-48, P3-54 :yawinkle:
Що се отнася за напрежението при мен е доста стабилно и е около 230в.
Evgeniy - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
Неска си напрайх експеримент.
Изчаках да изгаси. При мене процедурата е дъъъъълга, ма е тайна що не остават черни въгленчета и нагар.
Махнах стайния, стартира горката и са почна
-кофти лумпени на дисплея, мърчей му нещо.
-ахаааа да земат да преливат пелетки отстрани.
-пушляви нещо, та чак издиша.
-термоградусите на фукса пирфектни- стотя ни мож стигна.
Това съм го забелязал след дълги опити и безмислени на(раз)стройки.

Когато се пали скоро след гасене при мен се случва така: има останали въгленчета и вместо отзад да се запали от запалката и да се разгори така, че подковата да равномерна и добре оформена се запалва отпред от въгленче. Тогава отзад няма толкова изгорено пространство, което да поеме новите плети и плавно да ги разгори, а пламъка е само отпред мъждукаш, тлеещ, а отзад прелива от нови и студени пелети.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: