Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nedelchonecev - специалист
Колеги някой одължавал ли е стайния термометър?
zlatev2000 - специалист
nedelchonecev написа:
Абе брат стига я ръчка тая печка. Сипвай пелети гледай да ти е топло и стига барай където не ти е работа.
Мърдай само пелетите и вентилатора, че гледам че хич не си в час с нещата и ще направиш нещо дето не трябва и после ще плачеш много лошо.
Затова тоя код инсталаторите не го раздават наляво и надясно , щото всеки си мисли че много разбира и после ...ама що така стана.
zlatev2000 написа:
nedelchonecev написа:
Абе брат стига я ръчка тая печка. Сипвай пелети гледай да ти е топло и стига барай където не ти е работа.
Мърдай само пелетите и вентилатора, че гледам че хич не си в час с нещата и ще направиш нещо дето не трябва и после ще плачеш много лошо.
Затова тоя код инсталаторите не го раздават наляво и надясно , щото всеки си мисли че много разбира и после ...ама що така стана.
колега предполагам и ти първия сезон не си бил много в час, и ди ръчкал и питал докато не постигниш що годе добри резултати, извинявай но когато я взех печката на 1ва степен пелетите ми бяха на 1.3 според теб трябва ли да ръчкам или като муха без глава да буфкам само пелети за да стои темата без въпроси.
Котела ми е в долния етаж където истива много по бавно самото помещение и за да ми е комфортно и в горния трябва термостата да отчита горната температура, какъв е проблема че съм попитал може ли неможе ли да се одължава.
аз ако мога на някой да помогна никога не бих му казал, сипвай пелети и стига ръчка тая печка, а бих си изказал мнението естествено ако знам.
колкото и да бе съм на ясно колега с малко повече желание и също толкова отговорност по настройките според мен може да се усъваршенства камината спрямо жилището естествено трябва и отзивчиви хора които с каквото могат да помагат. Темата не е само за разбирачи защото се обезмисля всичко..
извиняваи ако нещо съм убидил някои или съм бил досаден с въпросите, но назад в темата има много като мен на които им е помагано.
все пак самия саит има идеята да питаш споделиш и с повече идеи и съвети да си направиш сам пък даи боже и да помогнеш някому [-(
bmahob - майстор
Махни го винаги ще има дразнители като колегата :-D
zlatev2000 - специалист
Ами колега аз точно това съм ти писъл : променяй само пелетите и вентилатора"
Относно до стайния термостат ако сте чели темата (както се предполага че сте щом искате да "ръчкате" ) , е разисквано стотици пъти и винаги извода е че тази камина работи добре и икономично само когато се упрвалява по вода а не със стайния.

А всички въпроси които задавате са разисквани безброй пъти , така че вземете да прочетет малко преди да пишете първото което Ви хрумне.
zlatev2000 написа:
Относно до стайния термостат ако сте чели темата (както се предполага че сте щом искате да "ръчкате" ) , е разисквано стотици пъти и винаги извода е че тази камина работи добре и икономично само когато се упрвалява по вода а не със стайния.

А всички въпроси които задавате са разисквани безброй пъти , така че вземете да прочетет малко преди да пишете първото което Ви хрумне.
Колега не ми се спори,който иска да помага да помага който не иска мисля, чебизобщо не трябва да пише дащото вместо да има въпрос и отговор се получава този разгоеор мебду нас.
нека си бъдем полезни
вместо да четем 150 страници по добре да има дискусия
колко повече се чише и обяснява толко по чолезна е темата :partyman:
zlatev2000 - специалист
nedelchonecev написа:
zlatev2000 написа:

Колега не ми се спори,който иска да помага да помага който не иска мисля, чебизобщо не трябва да пише дащото вместо да има въпрос и отговор се получава този разгоеор мебду нас.
нека си бъдем полезни
вместо да четем 150 страници по добре да има дискусия
колко повече се чише и обяснява толко по чолезна е темата :partyman:

Прав си! Така е !
Извинявам се! :partyman:
nakovk - помощник
nedelchonecev написа:
При мен е удължаван с близо 20 м , никакъв проблем.
nakovk написа:
nedelchonecev написа:
При мен е удължаван с близо 20 м , никакъв проблем.
с какъв кабел колега?
с utp ili ftp ще стане ли
имам и дълъг кабел от тия дето са за камерите, не коаксиал а от другите.. като чинчове дето са с него ще стане ли?
удкам да споделя и с колегиде че пробвах всички режими и стигнах до заключението че модулирам ли по вода разхода ми е повече, незнам можеби бъркам някаде
хистерезис 5°
stand by on
а при стаен термостат хистерезис 1 ° stand by пак на on
мисля че уцелиш ли порциите на пелети със стаен термостат би било по фобре и от комфорт и от разход

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: