Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
andy_forresite написа:
Според мен ще има ефект с така любимия ти шмиргел. Знам че много го харесваш :) Дай идея как да го окачим де.

...
Аз съм мислил. Май единствения начин да не правим излишни заварки по котела е стойка на крака, на която да окачим шмшргела като тази.Въпроса е на каква височина и няма ли да променим движението на газовете към по лошо. Логиката да не го сложа досега е че по всички продукти на Грейко е мислено и експериментирано и щом не са сложили шмиргел за малко пари с голяма ефективност /според хората които го имат/ значи не трябва да го има.
Прикачен файл:
stoika.jpg
stoika.jpg (17.89 KиБ) Видяна 1224 пъти
А относно оборотите трябва Грейко и Натурела да сложат подходящ вентилатор и подходяща електроника, да смъкнат напрежението на 12 или друти волтове, те да бъдат гарантирани и да не се влияят от напрежението в мрежата.
andy_forresite - майстор
На 25-30 см над скарата. Шмиргелът трябва да е 20-ина см в диаметър и по периферията да е скосен надолу с ъгъл 50°. Би трябвало повечето частици да останат където трябва.
Горещината ще минава по-близо до ВР и току виж добавим малко КПД.
filmatoplo - майстор
Именно така е при мен ,обаче шмиргела ми е водна риза ,още по добре .
шоп - майстор
andy_forresite написа:
На 25-30 см над скарата. Шмиргелът трябва да е 20-ина см в диаметър и по периферията да е скосен надолу с ъгъл 50°. Би трябвало повечето частици да останат където трябва.
Горещината ще минава по-близо до ВР и току виж добавим малко КПД.
Доста пъти съм писал, поствал съм и снимки как с помоща на една неръждаема чиния тип МНО се постигяа същият ефект както и с карборундов или чугунен отражател. Чиния поставена 20-25 см над ретортна горелка буквално почервенява и побелява. Доизгаря отлично летящите недоизгорели частици и връща пепелта надолу заради чадърообразната си гъбовидна форма.

За младите колеги, не отбили наборна служба ще поясня, че това е неръждаема чиния, в която се хранеха наборниците..... Цена 2-3 лв/бр
Последна промяна от шоп на нед ное 26, 2017 1:50 pm, променено общо 1 път.
шоп - майстор
filmatoplo написа:
Именно така е при мен ,обаче шмиргела ми е водна риза ,още по добре .

Филме, не съм съгласен, това е най-лощият вариант при горене. Пламъка и горелката трябва да с в ошамотена камера за да развият потенциала си. Пламъка никога не трябва да се допира до водна риза, защото контактува с доста студена повръхност. Това вместо да катализира горенето го подтиска. Получава се непълно горене, въглерод/демек сажди, които отиват или в пепелника или през комина.

Всеки може да прочете теорията и печките на Кузнецов и към какво трябва да се стремим.
gnt69 - майстор
А сега търсим чинии. Отарвахме Евробитака в Кубрат ама другата седмица. :partyman:
filmatoplo - майстор
Мил съм по 300 такива по три пъти на ден . :wink: Относно закрепването и от горе може да стане .Обаче Грейко вците май само мрънкат без да действат .Аз ако бях с Грейко щеше да го вдигна на по голям пепелник ,второ да му направя пружини ,трето отражател ,четвърто щеше да му направя моноблок бункер .ами допълвайте идеи.Не се изразих правилно ,не съм с котел Грейко ,ами с направи камина там пламъка бие в риза ,за горното си прав .
gnt69 - майстор
filmatoplo написа:
четвърто щеше да му направя моноблок бункер .ами допълвайте идеи.Не се изразих правилно ,не съм с котел Грейко ,ами с направи камина там пламъка бие в риза ,за горното си прав .
Какво значи моноблок бункер.
andy_forresite - майстор
Бункерът ми от галванизирана ламарина 1,5 мм. Шнекът е абсолютно здраво захванат за него. Невъзможно е да се мести наникъде. Пружини ползвам. Пепелникът го взимам в движение, изсипвам го в метална кофа всяка сутрин. Горелката е отляво и си гори докато взимам пепелника. Трябва са такава чиния и една стойка, която да мине през вратата и да не пречи на пепелника. Предполагам може да й пробия дупка за захващането вместо да я плювам с телоподаващото. Искам да може бързо да се свали и смени, почисти.
На първа сега поддържа 5300 вата в два радиатора врели отгоре и доста топли отдолу, 20 ал глидера, бойлер и 4200 вата радиатор, 60/53 градуса при 1180-1220 об/мин. Подава 1,2-1,3 кг/час, 23° вътре и към 5 навън (мъглъ трети ден).
Фината пепел под тръбите се запалва от жар при наличие на кислород. Гори като фино стрита дървесина с жар, която се разраства без пламък. С шмиргела мисля това ще намалее доста като темп на натрупване.
шоп - майстор
andy_forresite написа:
Б Предполагам може да й пробия дупка за захващането вместо да я плювам с телоподаващото. Искам да може бързо да се свали и смени, почисти.
Анди, не помня вече в коя тема съм писал, слагал снимки и т.н. Или е във "виадрус на пелети" или в темата за универсални горелки.

Чинията я пробивам със свредло ф8мм и я окачам да виси на дебелостенен метален синджир ( верига) За да е тежка чинията и да не се клати от вентилаторя отдолу под болта М8 слагам бутален болт от ДВГ. При мен е от Москвич 408И Така веднъж буталният болт тежи,, втори път той е от високолегирана термоустойчива стомана и предпазва от прогаряне монтажният болт М8

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: