Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
Не се занимавайте да си преправяте котлите. След две години влиза в сила задължително изискване за екодизаин на всички битови печки на пазара до 50 кВ. Ще излизат от завода със шмиргели. Продавате старите и купувате нов. Анди вече има опит, стар търговец е.
Грейко ще изкарат нов котел, но Златния Форе и подобни ще сложат катинара.
gnt69 - майстор
Пък на старите котли ще им разрешат докато са живи да работят. :partyman:
filmatoplo - майстор
Нека поскъпват пелетите пък да видим.
DimitarD - специалист
шоп написа:
andy_forresite написа:
Б Предполагам може да й пробия дупка за захващането вместо да я плювам с телоподаващото. Искам да може бързо да се свали и смени, почисти.
Анди, не помня вече в коя тема съм писал, слагал снимки и т.н. Или е във "виадрус на пелети" или в темата за универсални горелки.

Чинията я пробивам със свредло ф8мм и я окачам да виси на дебелостенен метален синджир ( верига) За да е тежка чинията и да не се клати от вентилаторя отдолу под болта М8 слагам бутален болт от ДВГ. При мен е от Москвич 408И Така веднъж буталният болт тежи,, втори път той е от високолегирана термоустойчива стомана и предпазва от прогаряне монтажният болт М8
Шопе, много сложни схеми. При мен тази чиния изгоря за 20 дни, да не говорим за шмиргелите които се пукат за 5-6 дни. Тази година съм сложил барабан от спирачки и един резервен съм подготвил от преден диск от бус. Дано ме изкара един сезон. За ефекта от него съм много доволен. Идеята си е твоя :)

ПС ф8 е слабо, ф20 е добре.
filmatoplo - майстор
За да прегори метала трябва да червенее особено чинията ,нещо по дебело няма да мръдне .Има един колега който разполага с леарна ,ако се измисли един модел може да се реализира от чугун . :)
andy_forresite - майстор
А тас от москвич 2138 ( осмак с купе на дванаес`так :) ) дали ще изгори на първия ден? За невиждалите такова нещо да поясня - тасовете са метални и никелирани, гъбоподобни.
gnt69 - майстор
DimitarD написа:
При мен тази чиния изгоря за 20 дни, да не говорим за шмиргелите които се пукат за 5-6 дни. Тази година съм сложил барабан от спирачки и един резервен съм подготвил от преден диск от бус. Дано ме изкара един сезон. За ефекта от него съм много доволен. Идеята си е твоя :)
Я разкажи за ефекта. На какъв котел е монтирана и връща ли пепелака обратно.
Поздрави. :partyman:
DimitarD - специалист
gnt69 написа:
Я разкажи за ефекта. На какъв котел е монтирана и връща ли пепелака обратно.
Поздрави. :partyman:
Котела е солитех /чугун/. За ефект има да, връща пепелака обратно, може би 20-30% или повече. При мен ефекта е че обръща пламъка надолу и така топли дъното.
шоп - майстор
DimitarD написа:
При мен тази чиния изгоря за 20 дни, да не говорим за шмиргелите които се пукат за 5-6 дни.

И аз имах усещането, че ще прогори за 20ина дни, но уви, вече втори сезон започна. Май от чиния до чиния има разлика. Дори в теглото се усеща. Имам 3-4 кучетата ядат в тях и после купих по 2 лв от Базара или ОЛХ, но са доста по-тънкостенни.

И да прав си. Не е 8 мм.
Вече не помня колко мм е болта (може би 12-14 )

Барабана е добра идея, чугунен е предполагам е и ще държи.
filmatoplo - майстор
За котела на Шоп не се съмнявайте ,вижте в темата Виадрус на пелети как го сглобява все едно прави основен ремонт на Камаз - ризи втулки . :-D с добро чувство казано .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: