• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Алксандър Марков - специалист
Здравейте на всички
налага ми се да използвам PU(имам в случая наличен салам) за едно странно нещо.
А именно искам да го нанеса върху надписи на неопрен за гмуркане, т.е. да ги залича, че са много бели.
Най-лесното е да ги мина с черен маркер, но той бързо пада от солената вода, слънце и т.н.
Имам под ръка PU салам и ми се иска с него да ги мина. Изпробвал съм го в солена вода и държи доста.
Обаче е много гъсто за нанасяне.
Някой може ли да даде идея с какво мога да го разредя?
щя ми е много от полза.
Поздрави и спорни начинания за всички!
Гост - специалист
http://www.megachim.com/show_product.php?prod=57
Аз бих направил опит с бензин. Не твърдя, че ще има успех. Просто бих пробвал. Разреждал съм силикон с бензин.
Алксандър Марков - специалист
За пробата не ме бърка, аз ще пробвам с малко естествено!
Някакви други предложения? Някой? Нещо?
Тоя декоратора, би трябвало да свърши работа!
Последна промяна от Алксандър Марков на чет мар 30, 2017 12:24 pm, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
Ацетон, лакочистител...
preslav - майстор
Аз бих попитал тези - http://www.neopren.bg/bg/%D0%9D%D0%B0%D ... GwodTjcBsQ - с какво да залича надписите.
Притеснението ми е, че неопренът е вид изкуствен каучук, което означава, че разредителите могат да го повредят.
nikolson - майстор
Неопрена какво ще му се случи от тия разредители?
preslav - майстор
nikolson написа:
Неопрена какво ще му се случи от тия разредители?
Нямам идея какво може да се случи, знам само, че неопрена се лепи, а всички лепила имат разредители (е почти всички). Примерно може повърхността да се напука и да стане като ВОЖА.
Привет,

Според мен с течен полиуретанов лак. Тъй вискозитетът ще падне, но дано не се прецака реактивоспособността му.

Знам няколко фирми, дето го произвеждат. Ползва се за свързващ агент на различни смлени неща - стари автомобилни гуми, технически гумени изделия и всякакви други боклуци. От тях правят различни подови настилки - детски площадки, спортни алеѝ и т.н.
Консистенцията му е на зверски леплив, прозрачен и остро-миришещ сопол.

Пиши ми на лични, че да не правим тук непозволени реклами.
Единственото средство е толуол. Съдържа се в разредителите МРТ. Бързо разтваряне е когато се прибавя МРТ към силикона. По бавно когато се прибавя силикон към разредителя. Разреденият силикон е много добър импрегнатор, но не обича слънчевите лъчи.
stridata - специалист
Ще си съсипеш дрехите човече! Дай пари за един химически маркер и не се занимавай с глупости! Маркери има всякакви вече!
  • 1
  • 2

Тема "разреждане на PU" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: