• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 52
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dier - напреднал
Ивайло Аспарухов написа:
dier написа:
Около 1кг. на час, само на първа обаче.
А каква t на водата държи на 1-ва?
50-52гр.
Ивайло Аспарухов - напреднал
dier написа:
Ивайло Аспарухов написа:
dier написа:
Около 1кг. на час, само на първа обаче.
50-52гр.
По добре ли е да крета на 1-ва а не да изключва и включва.Почива по 2 часа пли тези t и работи по толко.
dier - напреднал
Ивайло Аспарухов написа:
dier написа:
Ивайло Аспарухов написа:
50-52гр.
По добре ли е да крета на 1-ва а не да изключва и включва.Почива по 2 часа пли тези t и работи по толко.
За мен лично е по добре да не изключва, но не съм я и оставял само на първа степен, икономията от тези 2 часа която евентуално ще реализираш е незначителна да не кажа никаква, пробвай и по двата начина с изк. и без, и си остави тази която ти най допада откъм разход и комфорт на стайна темп.
dier написа:
Ивайло Аспарухов написа:
dier написа:
50-52гр.
За мен лично е по добре да не изключва, но не съм я и оставял само на първа степен, икономията от тези 2 часа която евентуално ще реализираш е незначителна да не кажа никаква, пробвай и по двата начина с изк. и без, и си остави тази която ти най допада откъм разход и комфорт на стайна темп.
Благодаря колега!
Ивайло Аспарухов написа:
dier написа:
Ивайло Аспарухов написа:
Благодаря колега!
На колко градуса си настроил t на водата?
dier - напреднал
На 60гр. но почнат ли да затварят термо главите се качва до 65-67гр.
Със външен стаен термостат може ли да модулира камината или може само в режим on/off?
Маци - специалист
Ивайло Аспарухов написа:
Със външен стаен термостат може ли да модулира камината или може само в режим on/off?
Моята си моделира без проблем с външен стаен термостат съм но когато стигне зададената температура се гаси и чак когата падне температурата падне под зададената се пали... на ден каминката се пуска два пъти в другото време е в режим waitcooling термостата съм го нагладил от 14h до 22,h да подържа 22.5' и от 22h до 14h да подържа 18'
pikelll - специалист
Маци написа:
Ивайло Аспарухов написа:
Моята си моделира без проблем с външен стаен термостат съм но когато стигне зададената температура се гаси и чак когата падне температурата падне под зададената се пали... на ден каминката се пуска два пъти в другото време е в режим waitcooling термостата съм го нагладил от 14h до 22,h да подържа 22.5' и от 22h до 14h да подържа 18'[/quote

Колко разход ти дава с външен стаен термостат. Ще ми кажеш ли и какъв ти беше стайният термостат, дали е безжичен и марка?
Благодаря!
Маци - специалист
pikelll написа:
Маци написа:
Ивайло Аспарухов написа:
Моята си моделира без проблем с външен стаен термостат съм но когато стигне зададената температура се гаси и чак когата падне температурата падне под зададената се пали... на ден каминката се пуска два пъти в другото време е в режим waitcooling термостата съм го нагладил от 14h до 22,h да подържа 22.5' и от 22h до 14h да подържа 18'[/quote

Колко разход ти дава с външен стаен термостат. Ще ми кажеш ли и какъв ти беше стайният термостат, дали е безжичен и марка?
Благодаря!
Безжичен стаен термостат Bisolid 7-RF.....разхода при тези настроики на термостата е 3-4 чувала на седмица темпетатурата на водата ми е 65'
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 52

Тема "Пелетна камина, "Лили"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: