Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
chapara - майстор
radius написа:
Нямаше ли някоя по-дълга инструкция :shock: . Тази я прегледах и не видях схема, но вероятно има, щом я показваш.
Ти какво мислиш по въпроса, щото недъгави инструкции се намират?
Обаче ме замисли да не се използвали месингови фитинги... НЕщо с електрокорозията ли е свързано? Че по моето Теси 200л имам доста - и по серпентините и по БГВ частта.

1. Проверка на работата на уреда
Монтаж
Температурата е фабрично настроена на
максимална стойност. Температурата
може да бъде намалена с 15°С (1 градус с
всяка степен на термостата)
1. Отворете вентила на топлата вода.
2. Отворете вентила на студената вода на предпазната група (уверете се,
че вентила за източване на бойлера е затворен).
3. В момента, в който водата започне да тече равномерно от кранчето за
топла вода, го затворете.Бойлерът е пълен.
4. Уверете се, че по тръбните връзки няма течове и проверете
уплътнението на капака под електрическото табло.При необходимост-
затегнете.
5. Уверете се, че по тръбните връзки няма течове и проверете
уплътнението на капака под електрическото табло.При необходимост-
radius - майстор
На Теси със сигурност няма в схемата спирателен вентил. Не разбрах какво мислиш ти, иначе явно са го написали.
P.S. Разгледах подробно инструкцията, в схемата няма нищо такова, явно работата е изгубени в превода ( понеже в описанието се появява спорния вентил). И в други инструкции на Атлантик няма нищо на изхода на топлата вода, което е логично:
Прикачен файл:
атл.jpg
атл.jpg (62.53 KиБ) Видяна 1808 пъти
Ето и от твоята:
Прикачен файл:
атл1.jpg
атл1.jpg (95.5 KиБ) Видяна 1808 пъти
chapara - майстор
Винаги поставям :roll:А каква е причината според теб да няма кран :?:
radius - майстор
Ааа, не казвам толкова лесно. Нека и някой друг да се включи, но по принцип сме го обсъждали що.
iliya_i - майстор
@radius В случай като този с двойно захранване - бойлер и ТЕЦ е по-добре да има кран на топлата вода. Ако бойлера се повреди, може да се свали и да се ползва водата от ТЕЦ, като просто се затвори крана към бойлера, без да търсиш тапи. Ако е само бойлер съм съгласен, че крана е излишен.
radius - майстор
To щото често се налага да се сваля бойлер. И аз в апартамента съм с бойлер и централна вода, но не ми трябва кран. Който може да свали бойлер, ще може и една тапа да сложи, пък като е толкова сакат и една мека връзка ще сложи на мястото на бойлера.
chapara - майстор
radius написа:
To щото често се налага да се сваля бойлер. И аз в апартамента съм с бойлер и централна вода, но не ми трябва кран. Който може да свали бойлер, ще може и една тапа да сложи, пък като е толкова сакат и една мека връзка ще сложи на мястото на бойлера.
Говорм по принцип какво се полага при монтажа и кое е вредно. При обурудване на бана аз поставям спирателни кранчета на стояща батерия, моноблок, бойлер, дъска-биде и всичко което не е пригодено за директен монтаж, а без какво може да се мине " тънка лайсна" е съвсем отделна работа :-D

П.С. Не разбрах меката връзка къде се слага като сваляш бойлера :?:
radius - майстор
Къде ли се слага мека връзка 1/2м -1/2м вместо бойлера. И аз съм сложил на изводи за батерии, перални и пр.
Тук прилича ли да съм пестил, щото не съм сложил, не става дума за пестене:
Прикачен файл:
jestoko.jpg
jekasus - майстор
radius написа:
Обаче ме замисли да не се използвали месингови фитинги...
Ти нямаш медни тръби в инсталяция си, а на ППР му е през оная работа за електрокорозия.
Мен ме интересува тоя уред с тубата от снимката - твоя или от съфорумник/знам кой/? Че не ми се дават 250лв за Ротенбергер :-D
radius - майстор
Моя е помпата, обаче се ползва с условности, понеже е за масло и има ръждясващи компоненти по клапаните. Демек иска си смазване след работа.
Ако ми донесеш една капачка от Веник ти я давам за 1 седмица :-D

Тема "Бойлер и ТЕЦ - свързване водопровод" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: