Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Почти няма разход 1 чувал на 24 часа .Сега в по студеното време на всеки топлозагубите от 5-7 киловата скачат вече : на 12-15 киловата ,съответно и разхода.това не трябва да ви плаши ,колко тона ще се види на пролет.
Между другото ако някой търси рб20 малко ползвана да пита на лични за цена.
tihomir123 - специалист
andy_forresite написа:
Може и да не е мощна. То а дано му е мощна на човека! Дай боже всекиму. На мен например така настроената първа ми е леко слаба. Говоря за горене с 1,250 кг/час средно за 24 часа. Няма изчаквания (не достига зададената) и от време на време минава на втора. Ако не съм сигурен как е работила системата ми, няма и как да съм сигурен в нуждата от буфер. При мен буфер ще е голяма глупост. Това се слага когато стопля, претопли и за да не претопли, да се складира излишната топлинна енергия. Препоръчвам да се намери начин за проследяване работата на горелката. Дали ще е с компютърна графика или с редовни посещения при котела, важното е да се установи реалната работа за едно денонощие. Ако се окаже че трябва буфер, трябва да се радва човека, въпреки цената да се сдобие с такъв. Ако се установи циклично намаление в интензитета на пламъка, да се коригират настройките.

Кондоре, наистина има жилища с по едно чувалче. Това си е до жилището. Не е до настройките. Хората трябва да разберат, че това са много добре направени жилища, поне откъм способност за задържане на топлината. Вече влага, проветрение, това няма откъде да се знае. Повечето, особено сред старите къщи, дет се вика до вчера се отоплявали с 10 кубика дърва и 3 тона кюмюр и от днес с пелетна горелка иска 1 чувалче. Е нема как да стане.
В апартамента ми, първи етаж, никога не замръзва нищо, а там не живее никой. Било е с дни -11 дневна и -20 и кусур нощна. Е бях оставил шише с вода на пода под прозореца и водата си е течна. Ако оставя само два-три дни къщата без да отоплявам в такъв студ, леле, това ще стане на иглу. Не вярвам дори компотите в мазето да устискат :-D Демек в къщата ако съм на 5 чувала за ден, в апартамента ще съм на 2,5 чувала на ден. В първия случай ще ми кажат настройки, не знам какво... бе много е тва, не е реално, нещо има сбъркано.
Ами аз мисля, че настойките са пълна боза. Бях на слънчогледови пелети сега съм на широколистни дъб или бук и настройките нещо куцат разбъркал съм дозите и въздуха ама ако може таблицата на дозите ще е супер
andy_forresite - майстор
Е сега ще ти пратя ЛС. Другия път не ме цитирай с цял пост 5 километра :) Изтрий, изтрий или пиши "......". Сега ще имаш таблицата на брадъра.
maistora1965 - специалист
andy_forresite написа:
Е сега ще ти пратя ЛС. Другия път не ме цитирай с цял пост 5 километра :) Изтрий, изтрий или пиши "......". Сега ще имаш таблицата на брадъра.
Ако може и на мене че нещо не я намирам :prayer:
filmatoplo - майстор
През две страници я качвайте че все трябва.
tihomir123 - специалист
Прикачен файл:
IMG_20171129_112458.jpg
IMG_20171129_112458.jpg (21.42 KиБ) Видяна 1726 пъти
Много се извинявам за моето незнание ама само не ми е ясно това заграденото стойностите на мощностите къде се въвеждат в прозореца
МОДУЛАЦИЯ
Р3 dt
p2 dt
p1 dt
там ли
andy_forresite - майстор
Това са моите мощности, с които работя в момента. Не се въвеждат никъде, а се получават след изчисляване с формули в ексел на база въведеното време (в секунди) за работа и пауза на шнека за всяка степен.
Праговете за регулиране на мощността са 0, 5, 10 по подразбиране. Те нямат значение за това колко kw е всяка степен. Моите са 0, 4, 7 и задавам 64° на водата.
Та, където си заградил просто въведи от клавиатурата примерно 12, под него 9 и под него 6. Отдясно ще ти покаже колко кг/час са това, а няколко реда надолу в таблицата, същата колона под 12, 9, 6, са мощностите Р3, Р2 и Р1. Там пък ще ти изпише колко секунди зареждане да въведеш в контролера на горелката, за да получиш желаните 12, 9 и 6 kw мощност за трите степени. Разбира се, трябва да започнеш от измерване капацитета на шнека. Обикновено се прави засичане за 6 минути колко грама пелети ще паднат в торбата. Умножава се по х10 (60 минути=1 час). Няма да чакаме 1 час, вземе да изгори моторчето на шнека... Мерят се на ел. везна и умнможената по 10 стойност се въвежда в таблицата (в клетка а10), тъй като въз основа на нея се смята зареждането (дозите, киловатите).
filmatoplo - майстор
Колко е на обем първоначалната доза .
tihomir123 - специалист
Около 900 гр. за 90 сек. и преливат малко ама като се прибера ще го видя на 100%. Значи вадя 2 те букси от горелката и ги вкарвам една в друга чакам 6 мин. меря пуснатото количество и го умножавам по 10 и въвеждам в таблицата
filmatoplo - майстор
Става дума за обем ,аз меря 900 мл л с една готварска мензура обаче много ми се струва за първа доза при палене .Даже в книгата пише литър ,много е това.затуй питам .а колко точно тежи дозата при различните пелети ще е различно .обема би бил по точно измерване.трябва да премеря колко е .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: