Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Тишо, точно така :yawinkle:

Допускам че правилно съм измерил капацитета на шнека и че той не се е променил. Тогава като количество първото зареждане е 490 грама. Бавно се разгарят и почват да клопат в пепелника. Затова не съм задал 520-530, колкото трябва да са в 20-ката горе-долу. 57 секунди за 3100 грама шнек за 6 мин. Иначе каничката я пълни за 70 сек, така че е много 1 литър, да.
tihomir123 - специалист
ОК като съм до горелката ще направя нужните изчисления и корекций по настройките и ще пиша какво е станало благодаря много за съдействието ама така е още съм новобранец.
bedamusa - специалист
gnt69 написа:
bedamusa написа:
според мен може да се направи и на чистите Грейковски котли с помоща на планките предвидени за преустройство на комбинираните котли които да служат за петички.
Къде са тия петички. Моя е чисто пелетен и вътре е гладко като стъкло, няма къде да се захване нищо. :partyman:
Ето схемата на комплекта:

Изображение

Там където са болтовете за ламарината ако се направят по дълги крачета и се хванат за болтовете може да се сложи отражателя както е показана скарата с разликата, че трябва да е по високо а петичките са ето такива:
Изображение
И си мисля, че въпреки това, че е чисто пелетен имаш ламарина за почистване на димогарните или да направиш същите като техните и крачетата да стъпят на тях.
naydenov.anton - специалист
Здравейте,

горелката ми се държи странно. След вече 4-5 дни непрестанна работа на слънчогледови пелети изведнъж реши, че нещо не и харесва и започнаха да падат основно неизгорели пелети и съответно предполагам поради некачественото горене много пуши, като отворя вратата.

Пелетите не са сменяти от едно и също пале са дори.

Котела и горелката са Грейко 30-ка. Версията е от тази, която препоръчвате да се смени 1.7/1.4 май беше, но един от софийските инсталатори (този, който ми слага горелката) твърди, че версията си е идеална и заради мойте прищявки няма да променя каквото и да било. След гаранцията да правя каквото си искам.

Някакви съвети от какво може да е и какво мога да направя.
andy_forresite - майстор
А котела чисти ли го под тръбите и отпред капачето на горелката? Коминът проверен ли е за запушване/замърсяване - намалена тяга? Да започнем от тук пък ще видим докъде ще я докараме :)
naydenov.anton - специалист
Котела е чистен преди 5 дена. Дотогава не съм имал проблем със комина. Все пак 250 мм комин не се задръстват толкова лесно.

Прави ми впечатление, че като отворя долната врата и влезе повече въздух нещата се оправят.

Само да добавя, че котела е от комбинираните с 2 врати и горелката е монтирана странично.
andy_forresite - майстор
Тогава опитай с увеличаване на въздуха. Сега на колко оборота и на коя мощност гори? Вдигни процентите да се получи увеличение на оборотите със 100 оборота на мощността, на която гори в момента, да видим как ще се държи.
Напиши настройките за зареждане, пауза и процент вентилатор да се включат и други.
Явно е време за ново почистване.
Със слънчогледа е тъй, ма тряба да са чисти не само котела.
gnt69 - майстор
[quote="bedamusa"][/quote]
Пак не разбрах къде се слагат тия планки, ама и малко размислих. Ако запрем огъня той ще започне да блъска във водната риза на котела. Ако намеря чиния МНО ще я монтирам и ще видя как е ама по нататък. Тая година се бях зарекъл никакви подобрения да не правя. Само ще наливам пелети в бункера и ще си стоя на топло. Някой ако направи да сподели снимка. :partyman:
bedamusa - специалист
gnt69 написа:
bedamusa написа:
Пак не разбрах къде се слагат тия планки, ама и малко размислих. Ако запрем огъня той ще започне да блъска във водната риза на котела. Ако намеря чиния МНО ще я монтирам и ще видя как е ама по нататък. Тая година се бях зарекъл никакви подобрения да не правя. Само ще наливам пелети в бункера и ще си стоя на топло. Някой ако направи да сподели снимка. :partyman:
Аз моито не съм ги монтирал още, но и моя инсталатори и той не е слагал та до колкото схващам се слагат от ляво и дясно на котела там където има оставени дупки за монтаж на горелката странично. Също като теб се бях зарекъл но при разход 3 чувалчета по 15 килограма на ден при -10 сигурно ще зарина горелката и ще изгасне и за това съм в проектиране на кутия и монтаж на трипътен винтил явно имам ужасен конденз.

Изображение
Изображение

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: