Не става въпрос за непрекъснато горене, явно. Ако имат буфер и хубава изолация, съответно малки топлозагуби, времето за работа на горелката е 12 та дори и по-малко часа в денонощие. Това в съчетание със съответната автоматика, задвижки с управление по температурна крива на външна температура и стаен термостат в съчетание с термоглави, ставанаистина ефективна система. Поне така си мисля де.

Значи на този етап, защото горелката наистина ти идва мощна, ще си по-добре със стаен термостат. С термоглави гори почти постоянно, а при мен постоянно с минавания на втора няколко пъти на ден. При всички случаи без да я спирам 30 кг няма да й стигнат.
Абе 200 квадрата... Може някъде и да са толкова, но кажи ми, ти би ли запалил горелката при 22 градуса вътре? Иначе може, както каза Staio1, при много добра изолация помещенията задържат топлината дълго време. При настроени 24 на стайния термостат и да пали пак на 22, е възможно с 15 кг да се изкара един ден при 0 навън. С термоглави също може. Например JoroY с котел Ла нордика екстрафлейм има точно 3 kw средна и е с термоглави. При всички случаи апартаментът му е от графа "принципно топли сгради". Явно се гаси и има някакво следене на стайната температура. Не знам, не мога да го обясня. Аз дори с един радиатор няма да падна на 3 kw