Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
jekasus - майстор
Орекс ти е по пътя , Филбо или Рувик .
Ако няма там, ще ти докарам една розетка.
radius - майстор
chapara написа:
Винаги поставям :roll:А каква е причината според теб да няма кран :?:
Ето и моето виждане. Причината да няма кран е, да не се изолира инсталацията след бойлера докато се загрява. И то не от гледна точка нещо да поеме разширението, а като предпазна мярка срещу взривоопасно повишаване на налягането. Може да се спука тръба, коляно, водомер и все е по-добре от балона на бойлера.
Минал някой, врътнал кранчето на изхода, на входа има възвр. клапан и така. Не че е гаранция да поддаде нещо друго, даже напротив, но си е допълнителна защита, макар и несигурна.
И сега докато ви напушва на смях, да ви кажа как съм присъствал на спукване на водомер (тогава видях, че стъклото е 1см дебело) от прегрял бойлер и наличие на ТЕЦ. Ситуацията - неработещ предпазен клапан от тия големите старите с една врътка отгоре като кран, очевидно несработила ел. защита и така. Централната топла вода беше спряна преди водомера за топла вода и той поддаде първи на повишеното налягане. Топлата вода биеше в тавана от цепката, абе интересно.
Иначе с 2 кранчета е по-красиво, но за мен е вредно.
chapara - майстор
В примера няма конкретика, а кранчето не е на " централната" на ,Морската градина" :-D :-D :-D
radius - майстор
Конкретиката беше в схемите, които показах. Не че разбрах какво каза, но явно това е била целта.
krasko_ood - специалист
Ще споделя моето мнение относно този тип инсталация ТЕЦ/Бойлер.
Живея в жилище с централно парно в Русе. През лятото Топлофикация направи една доста дълга профилактика за около месец, което ни принуди да инсталираме един бойлер за аварийни нужди.
Схемата общо взето е следната: В банята ми е ревизията с водомерите за топла и студена вода. Имам две батерии за душа и за мивката. След връзката за мивката полипропиленовите тръби продължиха и това реално бяха изводите за бойлера. Както е известно в зоната на водомера има два спирателни крана преди и след водомера. При монтажа на бойлера на тръбата за студената вода сложихме спирателен кран и целия поток го управлявам с два спирателни крана. При работа с топла вода от ТЕЦ - а е затворен спирателния кран за студената вода захранваща бойлера. Така по този начин бойлера е пълен. При използването на бойлера спирам водата от ТЕЦ - а със спирателния кран след водомера на топлата вода, а отварям крана за студената вода захранващ бойлера. Така в случай на отток от болера той ще се допълни и ще захранва с топла вода само моето жилище.

Да се надявам че съм го обяснил разбираемо.

Тема "Бойлер и ТЕЦ - свързване водопровод" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: