• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 165
Всичко за дърводелството
nautilus33 - майстор
Не знам дали тук е подходящата тема, но нещо не намирх друга. Та, понеже имам един лентов шлайф на блек енд декер, бая старичък, и шкурки за него едвам се намират, си ги правя сам. но, проблемът е, че поради нбякаква причина, ми изхвъркля лентата. Като си поирая с врътката на подвижната ролка, се пооправя, но пак измества с около 2см(цялата лента е 6,5см). Дължината на лентата е добре и мисля, че не е от лентата проблемът. Някой знае ли от какво може да е.
EDI - майстор
Точно в механизма е проблема.Вероятно или се е измислил или се е разрегулирал и не може да компенсира.Разглоби го и го прегледай и почисти.Виж и дали лентите не си ги залепил накриво, сиреч от едната страна да е малко по-дълга.
nautilus33 - майстор
Ок. Ще погледна тогава. Иначе лентата си е наред.
nautilus33 - майстор
И един друг въпрос- трябва ли да импрегнирам дървен гребен, преди плзване, и/или да го лакирам? Въобще търпи ли някаква обработка след като е готов?
wanderer - специалист
  • според мен някакво масло. имаш постоянно триене и това не е добре за лакирано изделие. и с нищо да не го минеш ще се самоимпрегнира от мазнините в косата :-D . на питането ми по горе - цангата 1/4 е купена, също и за колегата, преди коледа ще пристигнат. и още един въпрос: впечатляват ме японските маниери на работа, респективно инструментите им. в тази връзка - с тази вдлъбната задна част как става заточването, и колко ресурс на заточване имат длетата? може би има някаква специфика която ми убягва? линка е примерен -
http://www.rutlands.co.uk/sp+woodworkin ... nds+jp1084
wanderer - специалист
  • хм, аз не виждам логика да се пипа задната част на тези нормални прави длета. според мен по скоро е освободена за по лесно изравняване на задната повърхност на длетото.
https://www.google.bg/search?q=japanese ... kH-7QfCEM:
  • питането ми е, ако с течение на работата и заточванията режещия ръб достигне до вдлъбнатата задна част, какво се прави тогава??
Ивелин1 - специалист
Здравейте колеги. Имам едно питане за ножчета на зеге( t образни). Зегето ми е ниво и се чудя какви модели, размери и на каква марка са по-качествени :?:?Благодаря предварително на всички които ще ми помогнат!!!
EDI - майстор
Аз си карам с БОШ.Добре са си за мен, не съм имал проблеми.Обикновено работя с модела PROGRESSOR, ножа е широк и държи прав срез, не кърти.Ползвам също и Extra-Clean.
Ивелин1 - специалист
EDI написа:
Аз си карам с БОШ.Добре са си за мен, не съм имал проблеми.Обикновено работя с модела PROGRESSOR, ножа е широк и държи прав срез, не кърти.Ползвам също и Extra-Clean.
Благодаря много EDI. Само да попитам ти поръчваш ли ги или си ги купуваш от някъде, защото аз не съм ги срещал по магазините :??
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 165

Тема "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: