• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 52
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pikelll - специалист
Маци написа:
pikelll написа:
Маци написа:
Моята си моделира без проблем с външен стаен термостат съм но когато стигне зададената температура се гаси и чак когата падне температурата падне под зададената се пали... на ден каминката се пуска два пъти в другото време е в режим waitcooling термостата съм го нагладил от 14h до 22,h да подържа 22.5' и от 22h до 14h да подържа 18'[/quote

Колко разход ти дава с външен стаен термостат. Ще ми кажеш ли и какъв ти беше стайният термостат, дали е безжичен и марка?
Благодаря!
Безжичен стаен термостат Bisolid 7-RF.....разхода при тези настроики на термостата е 3-4 чувала на седмица темпетатурата на водата ми е 65'
Е браво! Постигнал си добър разход...
Определено мисля да инвестирам в стаен термостат! Защото забелязвам, че когато достигне стайната температура се мъчи камината да ми догони температурата на водата. И от там идва големия разход поне при мен.
Ако ти се споделя би ли споделил как ти сработи термостата с камината, моля.
bmahob - майстор
Разхода е супер ама да поддържа 18гр......... в това меко време..............
Маци - специалист
bmahob написа:
Разхода е супер ама да поддържа 18гр......... в това меко време..............
Меко ли при нас тази седмица сутрин стигна до -12аа следобяд до -2 а миналата до -6 до +5
Просто като ме няма във вкъщи 18' е добра температура ...хитерзиса на стаиния термостат ми е 2.5' благодарение на добрата вътрешна изолация която имам температурата не може да падне под 18' ...ако падне на 15.5' тогава ще се запали камината но за сега не е падала температурата но при -20 незнам все пак съм за първа година на пелети :) но за сега при -12 съм доволен....забелязах че камината за 3 часа работа достига желаната температура в стаите (22.5')гаси се и чак след 2.5-3h се пали отново но на второто палене работи час и половина и се гаси отново
andy_forresite - майстор
Аз се присъединявам към определянето на разхода като отличен. Леко ще попаря ентусиазма ти относно -12 -те градуса. Първо, това е пикът на температурата. Тя е паднала до -12, но за кратко. Второ, стените реагират на външната температура със забавяне. При голи тухлени стени (само на мазилка) без никаква изолация стените реагират след 4-5 до 6 часа. При наличие на външна изолация реакцията е най-бавна. Сигурно е над 12 часа. При вътрешна е нещо по средата. Така че как ще бъде при -12 ще разбереш, надявам да не е за дълго, когато температурата се задържи -8-15 целия ден. В първите часове всеки би си казал а, не е студено, вътре ми е топло, екстра. Но минава не много време и почва меко казано да се чувстват тези ниски градуси. Най-вече по разхода на пелети :) Когато изляза рано сутрин и ми залепне "чушката" (носа), значи -17 ги има. В такъв момент ми иде да прегърна котела и да не мърдам от там докато се изпролети.
Маци - специалист
andy_forresite написа:
Аз се присъединявам към определянето на разхода като отличен. Леко ще попаря ентусиазма ти относно -12 -те градуса. Първо, това е пикът на температурата. Тя е паднала до -12, но за кратко. Второ, стените реагират на външната температура със забавяне. При голи тухлени стени (само на мазилка) без никаква изолация стените реагират след 4-5 до 6 часа. При наличие на външна изолация реакцията е най-бавна. Сигурно е над 12 часа. При вътрешна е нещо по средата. Така че как ще бъде при -12 ще разбереш, надявам да не е за дълго, когато температурата се задържи -8-15 целия ден. В първите часове всеки би си казал а, не е студено, вътре ми е топло, екстра. Но минава не много време и почва меко казано да се чувстват тези ниски градуси. Най-вече по разхода на пелети :) Когато изляза рано сутрин и ми залепне "чушката" (носа), значи -17 ги има. В такъв момент ми иде да прегърна котела и да не мърдам от там докато се изпролети.
Мм дааа както писах по горе за сега съм доволен но при -20 незнам след края на отоплителния сезон ще се коментира ;) относно изолацията миналата година при студовете дето бяха -28(края на декември и целия януари температурата варираше от -15'до -28) при мен се топлех с една духалка която работеше 4-5 часа на ден и достигаше 15'( в една стая разбира се) та тогава темперетурата в къщата не е падала под 10' :)....
fbr - майстор
Маци написа:
след края на отоплителния сезон ще се коментира
По принцип след края на отоплителния сезон, малко хора остават тук за да коментират. Интифата се измества към курортните теми.
berta2014 - напреднал
Проблем ли е за камината да работи на 48-50 градуса t на водата?Ще прави ли конденс?
bmahob - майстор
Виж колко препоръчва производителя в ръководството :)
pikelll - специалист
berta2014 написа:
Проблем ли е за камината да работи на 48-50 градуса t на водата?Ще прави ли конденс?
Зависи колко ти е инсталираната мощност. Ако е много голяма, ще прави!
Аз съм с 13kw. и нямах проблем...
berta2014 - напреднал
pikelll написа:
berta2014 написа:
Зависи колко ти е инсталираната мощност. Ако е много голяма, ще прави!
Аз съм с 13kw. и нямах проблем...
1-1,2/1420
2-1,6/1550
3-2,0/1660
4-2,5/1770
5-3,0/1880
При тези настройки каква е инсталираната мощност?
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 52

Тема "Пелетна камина, "Лили"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: