Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bedamusa - специалист
шоп написа:
@bedamusa,
мисля, че трябва да вземеш спешни мерки. Този конденз ще ти пробие котела. Или монтирай трипътен смесителен антикондензен вентил или дръж котела над 55-60 градуса винаги.
Закупих го вече и до 1-2 седмици заедно с кутията ще бъде монтиран за да не точа парното през 1-2 дена
Прикачен файл:
termo.jpg
termo.jpg (67.44 KиБ) Видяна 1596 пъти
Сега температурата ми е 65 градуса и мисля, че конденза спря сложул съм хария отдолу и не я мокри, но преди това беше на 55 градуса които не успявах да достигна и стайния гасеше. Не мога да монтирам горелката странично просто помещението ми е тясно и няма как само не знам като отрежа дъното ще имам гаранция, но ако се издъни от конденза пак няма да ми признаят така, че ще рискувам.
Bobi Arnaudov - специалист
Здравейте. Понеже преди 2 часа спря тока за около 30 минути се сетих, че все още не съм си купил UPS за горелката, а и за зимата е по-добре да си вържа гащите. Препоръчайте ми някакъв UPS :prayer:

П.С. - помпата ми е 64 вата

Поздрави
Няма пък!
Шегувам са, ама съвсем скоро и в тая тема препоръчвахме.
Моя ще го пропусна, ама ще препоръчам препоръката на gnt- Kemot 500 вата, че е със 100 пари по лек.
На тебе що ти е тая пущина? За половин час няма да измръзнеш, а ако смяташ да кара влака цяла вечер, акумулатора ще ти натежее.
Здравейте,
Счупих единия датчик на оптодвойката фотодатчика, който приема.Знае ли някой какъв е и от къде мога само него да купя
Bobi Arnaudov - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
Няма пък!
Шегувам са, ама съвсем скоро и в тая тема препоръчвахме.
Моя ще го пропусна, ама ще препоръчам препоръката на gnt- Kemot 500 вата, че е със 100 пари по лек.
На тебе що ти е тая пущина? За половин час няма да измръзнеш, а ако смяташ да кара влака цяла вечер, акумулатора ще ти натежее.
Не със сигурност няма да замръзна :mrgreen: Просто при спиране, пускане нали знаеш зареждания глупости. А и да не дърпам дявола за опашката, но се е случвало и по 5-6 часа, че дори и ден да няма ток, и за да си вържа гащите когато станат големите студове, че не всички стаи сколасах да им сложа изолация и бързо изстиват. Ще погледна този ups kemot да видим. Иначе имам и генератор, но ups ми е докато го запаля, че не е пален от 1-2 години и не знам как ще са нещата :D
Bobi Arnaudov написа:

Не със сигурност няма да замръзна :mrgreen: Просто при спиране, пускане нали знаеш зареждания глупости. А и да не дърпам дявола за опашката, но се е случвало и по 5-6 часа, че дори и ден да няма ток, и за да си вържа гащите когато станат големите студове, че не всички стаи сколасах да им сложа изолация и бързо изстиват. Ще погледна този ups kemot да видим. Иначе имам и генератор, но ups ми е докато го запаля, че не е пален от 1-2 години и не знам как ще са нещата :D
Тъй де, премигванията не карат горелката да гаси и рестартира, но спиранеза 5-10 минути и повече са си досадни. Освен това се вадявам да пази от токови удари, пренапрежения, поднапрежения, тинтири-минтири, че вече ремонтирах платката веднъж.
andy_forresite - майстор
Колко ватов вариант трябва да се купи за да може и да запалва през него? То нали постоянно ще е включено и не знам дали като пали и има електричество, ще има ли значение колко вата е UPS или ще си тегли от тока на воля. Този въпрос го задавам, тъй посоченият модел е с вграден стабилизатор за напрежение и тъй като, поне аз така разбирам, е 500W, дали тези 500 вата ще стигнат за запалка 320 вата плюс вентилатора :? Като сбор - 320+ и 40 да са 360, до 500 има вътък, но нали винаги трябва да има презапасяване на тези UPS. GNT каза че е палил и натоварва до втората чертичка, но неговата запалка е 120 вата, а нашите може би са 320 ако са от японските. Нямам идея с каква съм.
andy_forresite написа:
Колко ватов вариант трябва да се купи за да може и да запалва през него? То нали постоянно ще е включено и не знам дали като пали и има електричество, ще има ли значение колко вата е UPS или ще си тегли от тока на воля. Този въпрос го задавам, тъй посоченият модел е с вграден стабилизатор за напрежение и тъй като, поне аз така разбирам, е 500W, дали тези 500 вата ще стигнат за запалка 320 вата плюс вентилатора :? Като сбор - 320+ и 40 да са 360, до 500 има вътък, но нали винаги трябва да има презапасяване на тези UPS. GNT каза че е палил и натоварва до втората чертичка, но неговата запалка е 120 вата, а нашите може би са 320 ако са от японските. Нямам идея с каква съм.
Ши та пали, ни са притиснявай! Презапасяването е само когато....ако....което , в случая се явява вентилатора, но е достатъчно тъничък, та.....
Запалката ми е като на gnt, пали горелката с 400 ватов. Стига да има капацитет акумулатора, дето си е още едно перо в портофейла.

Като си потребяваме тока от НЕКа, сичкото си се черпи от него. Минава транзит бе.
andy_forresite - майстор
Питам бавно за да разбереш къде виждам евентуален проблем :) Този ЮПС има вграден стабилизатор. Не всеки има както знаеш. Моделът от линка доколкото видях е с 500-ватов стабилизатор и инверторът също е 500W. Модификациите със 700-1000 вата мощност са по-тежки от твоя модел като $$$. Знам че това невидимото от ЧЕЗ минава гратис без батерията да участва. Проблем може би ще е стабилизаторът, който също е 500 вата и да не вземе да се претовари при запалка 320 вата. Иначе като няма нищо от ЧЕЗ батерията (55ач е моята) и въобще ЮПС-чето ще поддържа горенето. Помпа 22 вата максимум, два шнека и вента - никакъв проблем.
Прочети за индуктивни, капацитивни........и т.н. товари!
Обикновено си пишат някакви насоки под описанията на съответните UPSи, или в друга страница, на съответния сайт.
И аз, като тебе, преди да купя, звъннах на инсталатора с въпрос. Моят инсталатор е капацитет, по темата.Пробвай твоя ко ши кажи!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: