Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maistora1965 - специалист
Я да попитам знаещите това нещо https://prosmartsystem.com/bg/bboil-rf прекъсва фазата това означава ли че към клемата за стаен термостат на горелка греико трябва да подам 220 волта и с това устроиство да прекъсна фазата или нещо бъркам помагайте моля.
filmatoplo - майстор
Не трябва да подаваш напрежение към платката с обозначение (стаен термостат) защото ще изгори .
filmatoplo написа:
Не трябва да подаваш напрежение към платката с обозначение (стаен термостат) защото ще изгори .
:? Значи термостата само отваря или затваря веригата между клемите.
filmatoplo - майстор
Така трябва да бъде ,но този термостат не знам какво вади на изхода ,трябва да вади независим контакт.ти теста го прави с лампа след това с горелката .
Evgeniy - майстор
Да, само контакт за контролерите на горелки или газови котли.
Вторите три клеми са директно изводите на релето - NC (нормално затворен); NO (нормално отворен) и COM (общ)
Стар им е клипа, защото първоначално е било замислено да управлява бойлер, а той има нужда от ток :).
phantom_ - специалист
Аз съм с такъв термостат и с управление натурела.Много е удобно и лесно се борави с него. :)
Знам че беше писано някъде но не мога да го открия та въпросът е как точно се свързваше стаиният термостат с горелка Греико.Моят е нормално отворен това означава ли че трябва да махна отметката termostát no от менюто на горелката за да включи.Отметката за работа със термостат съм я сложил.
filmatoplo - майстор
Да местиш отметка на нормално затворен ,абе важното да тръгне.

Тема "Въпрос за термостат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: