За всеки пелети е различно ,гледаш как гори и преценяш ,отдели 2-3 часа .
Тези слънчогледови пелети които брата гори си спомням че на трета степен са на 4,5 подаване ,цикъл 45,въздуха от 50 до 55% съм го виждал .
Когато гори дървестни ,подаването отива и над 6 ,а въздуха слиза .
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tihomir123
- специалист
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
filmatoplo
- майстор
andy_forresite
- майстор
Bugs_buny, не си взимай стаен термостат. За неизолирани сгради не само не върши никаква работа, а и води до голям брой гаси/пали. Това изобщо не е икономично. Изключвам къщи от кирпич с дебели стени и някое ново строителство от кухи тухли, с които и без изолация къщата държи топло. Но и при тях трябва изолация на тавана.
Слагането на изолация на таванската плоча ще ти спести пари за отопление. Трябва да намериш $$$ за целта. Иначе парите пак ще ги дадеш, но за гориво.
70 кв. м. бетон при 20 градуса разлика вън и вътре има 3500 вата топлинни загуби на час. Това ти е 1 кило пелети. Все едно сега както е 3 навън и 23 вътре. Е от тук само 1 кг пелети отива към стратосферата. С 10 см вата топлинните загуби при същите условия теоретично са ~500 вата. Грубо за 24 часа 20 кг пелети излитат през плочата, така че решавай дали е спешно или може да почака.
Слагането на изолация на таванската плоча ще ти спести пари за отопление. Трябва да намериш $$$ за целта. Иначе парите пак ще ги дадеш, но за гориво.
70 кв. м. бетон при 20 градуса разлика вън и вътре има 3500 вата топлинни загуби на час. Това ти е 1 кило пелети. Все едно сега както е 3 навън и 23 вътре. Е от тук само 1 кг пелети отива към стратосферата. С 10 см вата топлинните загуби при същите условия теоретично са ~500 вата. Грубо за 24 часа 20 кг пелети излитат през плочата, така че решавай дали е спешно или може да почака.
шоп
- майстор
andy_forresite написа: 70 кв. м. бетон при 20 градуса разлика вън и вътре има 3500 вата топлинни загуби на час. Това ти е 1 кило пелети. Все едно сега както е 3 навън и 23 вътре. Е от тук само 1 кг пелети отива към стратосферата. С 10 см вата топлинните загуби при същите условия теоретично са ~500 вата. Грубо за 24 часа 20 кг пелети излитат през плочата, така че решавай дали е спешно или може да почака.+1
Никога не съм смятал колко са загубите, но топлият въздух бяга нагоре и в горната част на стаята е най-топло.
Съответно в неотопляем често и неуплътнен таван в който ветровете се еб.т, най-студеният въздух е долу именно до плочата. В люти зимни дни според мен разликата в температурата под и над плочата могат да минат и 30-40 градуса и като сметнем топлообменната площ в м2, загубите стават колосални!
Лично се убедих в икономията от таванна топлоизолация след като налепих върху плочата 2х5 см фибран кръстосано.
П.П. Горното не е точно по темата, но според мен е важно.
Току що се връщам от подпокривното пространство въоръжен с електронен стаен термометър и цифрата беше,... 12,5 -13 градуса при външна 4 и вътре 21-22.Къщата ми е изпълнена отдобрите стари подобаващо добре измазани тухли четворки,(голяма особенност явно ще да изиграе и силно изнесеният втори етаж извън първия 1,5 м.на места. Покрива е скатен, циглите положени върху плътно припокрит шперплат,почти всички отвори запушени таа тези 8-9 градуса допълнително явно си идват от доброто подгряване за мишките и паяците под покрива.Със сигурност перфектно изолиране е непостижимо,сигурно и нежелателно,...
Интересно ми е какъв ефект бих постигнал само чрез полагането на стиропор върху частично голата плоча(на недостъпните места има положена 5-6 см стиропорна изолация с битумно покритие от най-най старите предполагам,та остават поне 50-60 кв.м незавити ) .Удачно ли е простото застилане на плочата без лепене на стиропора и ефективно ли ще е такова начинание или си иска лепене ,замазки или задължително каменна вата?
При посочените сметки от andy_forresite излиза,че при полагане на такава изолация ще пестя по около 4 пара на ден за гориво,...почти пълно изплащане на капиталовложението за един отоплителен сезон...(така де нека помечтая малко)
Интересно ми е какъв ефект бих постигнал само чрез полагането на стиропор върху частично голата плоча(на недостъпните места има положена 5-6 см стиропорна изолация с битумно покритие от най-най старите предполагам,та остават поне 50-60 кв.м незавити ) .Удачно ли е простото застилане на плочата без лепене на стиропора и ефективно ли ще е такова начинание или си иска лепене ,замазки или задължително каменна вата?
При посочените сметки от andy_forresite излиза,че при полагане на такава изолация ще пестя по около 4 пара на ден за гориво,...почти пълно изплащане на капиталовложението за един отоплителен сезон...(така де нека помечтая малко)

stakoz
- специалист
моята таванска плоча отогоре има стиропор от 5-10 см и тук там фибран 5 см, не залепени добре, и въху тях нареден ламинат от най-евтиния / тънкия за да може да се ходи върху тях без да се нараняват, а и за още малко изолация
и е горе долу добре като термо изолация, като се има предвид, че от долната страна на плочата имам гипс картон на тавана
и е горе долу добре като термо изолация, като се има предвид, че от долната страна на плочата имам гипс картон на тавана
Rumen89
- специалист
Аз имам един проблем с горелката. Когато поработи 3-4 дни без да почива започват да падат отсрани на главата на горелката не изгорели пелети. Дали да не включа веднъж на 24 часа да се самопочиства горелката. Сега от менюто е зададено 0. Или да намаля дозата на 3 та или да увеличат малко вентилатора. Когато върне на 3-та има останали пелети от втора скорост и не може да смогне да ги изгори и започват да падат въглени.
filmatoplo
- майстор
Щом падат отстрани значи нещо подпира отпред ,това е или твърда маса на буци или дъното на камерата има нагар и не се плъзгат ,може и двете .това са част от нещата.ако камерата е пълна с пепел също пречи ,отвий капачето отпред на главата и я почисти.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература