- 1
- 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rettere
- специалист
16 мнения в "Колеги моля дайте съвет за конвектор над който е перде..."
ecm
- напреднал
Здравейте, искам да поставя конвектор Airelec Tactic под процорец. В началото идеята беше да се отоплявам на ТЕЦ, но строителят не смогна да го пусне за тоя сезон и временно (дано) ще е с конвектори. Заради първоначалните планове за ТЕЦ си сложих корнизите на около 16 см. от стената, за да може при завеси до земята, да не падат върху алуминиевите радиатори. Сега обаче направих по-къси пердета, така че да са с някъде 5 см. над конвектора. Въздуховодите на тия конвектори са напред, а не нагоре, като на Адакс например. Като тествам с единия конвектор, който имам до момента, пердетата не се нагряват много, но той е на стойка, която го отделя повече от стената, отколкото ще бъде, ако се закачи директно на стената и закачен на стената, повече от топлия въздух, който излиза напред, ще тръгва нагоре към пердето. Аз обаче искам да е на стената, защото спалнята е малка и няма място по другите стени, а ако го оставя на стойка пак ще пречи дори за минаване, отделно при чистене е неудобно. Като гледам, работата при мен май е на кантар дали ще е проблематично, и едва ли има смислен отговор, но всякакви идеи са добре дошли.
шоп
- майстор
Не ползвам електрически, а водни конвектори. Вкъщи имам 8 броя.
Но дали са електрически или водни-няма значение. Законите на физиката са едни и същи.
Монтажа на отоплително тяло под прозореца е гаранция за липса на конденз, мухъл, плесен, сухи и чисти стъклопакети ( стъкла )
Наличието за пердета/завеси от горе до долу не е проблем, даже е голям +, ако от горната част имаме свободни 5-10 см за свободна конвекция на затопленият въздух. Отдолу 2-3 см са достатъчни. Тъкмо пердетата не се допират в пода, а студеният въздух, който е по-плътен идва и странично.
Смея да твърдя, че с плътни завеси конвекцията се увеличава заради "коминният"ефект.
Понеже рядко пиша без снимки: прилагам такива
Съответно без перде, с финна завеса, с плътно перде.
Но дали са електрически или водни-няма значение. Законите на физиката са едни и същи.
Монтажа на отоплително тяло под прозореца е гаранция за липса на конденз, мухъл, плесен, сухи и чисти стъклопакети ( стъкла )
Наличието за пердета/завеси от горе до долу не е проблем, даже е голям +, ако от горната част имаме свободни 5-10 см за свободна конвекция на затопленият въздух. Отдолу 2-3 см са достатъчни. Тъкмо пердетата не се допират в пода, а студеният въздух, който е по-плътен идва и странично.
Смея да твърдя, че с плътни завеси конвекцията се увеличава заради "коминният"ефект.
Понеже рядко пиша без снимки: прилагам такива

ecm
- напреднал
Имам два реда пердета - едни плътни, памучни, и едни прозрачни, полиестерни. Притеснявам се за полиестерните да не се разтопят най-малкото, за искра едва ли може да прескочи от алуминиевия нагревател, но знам ли. Корнизът е релсов, двоен, със щипки, та отгоре не може да остане никакво пространство за коминния ефект.
шоп
- майстор
vlax написа: Може ли някаква информация за тях,марка,модел,цена,от къде си ги купил?Модела е Аермекс 42ка. По спомен 7.4 киловата на отопление при 50 градуса топлоносител.
Писал съм във форума и на доста колеги дадох телефон на продавача. Продаваха се 35 бройки. За количества-отстъпки. Даже вчера ме питаха пак за тях, но са свършили. Иначе струваха по 320 лева/бр на дребно втора употреба-обслужени. Буквално чисто нови.
- 1
- 2
Тема "Колеги моля дайте съвет за конвектор над който е перде..." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература