Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
grants написа:
Един буркан от компот и няма да има дерт с паленето. :supz: :supz: :supz:
Ама от старите ли или от новите с винт.
andy_forresite - майстор
Знаете, че това с литър кана е само за 20-киловатовите. При останалите модификации е според кога се покрива отвора за запалката с 10 мм. Знаете ги тези неща :yawinkle: Явно са го написали за улеснение на попийващите винце - просто взимат каната за виното и я пълнят с пелетчета за време.

Филматори, моят начин е:
- меря капацитета на шнека - колко грама ще пусне за 6 мин. Трябва ми за нагласяне киловатите на трите степени. Горе-долу.
- разделям резултата на 360 (6 минути имат 360 сек.)
- разделям 500 на полученото число и това са секундите за първо зареждане.

Пример: шнек 3100 грама за 6 минути
--> 3100 : 360 = 8,6 - толкова пуска за секунда ... уж.
500 : 8,6 = 58 секунди f.load
500, защото в двайската искам да се сипят 500 грама.
В 30-ката пък гледам да има 650 грама - 650:8,6=75 сек f.load
filmatoplo - майстор
Тези 500 грама са тежина ,ама колко са на обем .
andy_forresite - майстор
Около 850 куб. см. Което е 850 ml.
filmatoplo - майстор
Това вече е друго нещо 850 мл не е 1000 мл тоест 1 литър .Сега ще направя тест с горелка и ако 850 мл се окаже вярната доза ще си имам готова мярка с която ще оправям по бързо и точно зареждането ,то не само аз де .
gnt69 - майстор
filmatoplo написа:
Това вече е друго нещо 850 мл не е 1000 мл тоест 1 литър .Сега ще направя тест с горелка и ако 850 мл се окаже вярната доза ще си имам готова мярка с която ще оправям по бързо и точно зареждането ,то не само аз де .
Таман 800 милилитра е буркан омния за компоти от старите. Може и да не носиш във всяка къща има. 850 е със връх.
Така значи като отидеш на инсталация и искаш един буркан с вино. Докато се мориш да монтираш горелката, да свързваш помпи и други работи изпиваш виното и мярката ти е свободна за пелетите.
Те това е вдигай цената, колкото струва монтажа + един буркан с вино. Лошо е ако няма вино и те изненадат с буркан ракия тогава закъсваш с монтажа. :partyman:
andy_forresite - майстор
С буркан рикия най-много вместо да монтира горелката на котела, да я сложи на бункера :rolleyes:

Най-бързото палене е мечта за всеки. Засега при мен под 2 минути не може да запали и то с по-добрите слънчаци. С другите 8 мм, които смесвам с едни от мин. година, пали за над 3 минути без значение дали ще изклопат пелети още при зареждането или нивото им ще е леко ниско. А нивото също е променливо. Всеки нагар и по-твърд остатък от предишното горене запълва празнината и вдига нивото на новите пелети. Въздухът със запалка и разгарянето също не е коментиран, тъй като тягата на комините ни е различна. Отделно тягата като такава не е супер постоянна величина. Все някъде също има и промени в напрежението 220V, без значение дали някой изобщо съблюдава за това ... Така че най-бързото палене зависи от много работи. Рекордът ми е 1 минута с дървесни пелети от иглолистна и широколистна дървесина ... три чешита, от три производителя, в неизвестна смесица.
filmatoplo - майстор
Да от буркан ракия ще се огънат карачките ,въпреки че познавам хора които ще питат за още и ще си тръгнат като момченца. :-D Всяко нещо е от значение при палене ,дозата почти е най важна като допуснем че пелетите са що годе нормални ,после въздуха в граници 42-46 % винаги пали .
grants - специалист
gnt69 написа:
grants написа:
Един буркан от компот и няма да има дерт с паленето. :supz: :supz: :supz:
Ама от старите ли или от новите с винт.
От старите.Без винт.
andy_forresite - майстор
bugs_bunny написа:
Включително бучки има и вътре при пелетите. Като я изчовря с едно желязо следващите 2 минути горенето е малко щрапено докато се запълни освободеното пространство с това, .
Добре де точно тези бучки в огнището не влошават ли драстично горивния процес?При мен точно те и малко стърчащите безформия влияят много негативно на горенето като позапушат отворите и изкривят посоката на въздуха някъде на...
Сутринта беше слаб тока и заминах на работа с 44% вентилатор на първа 1140 оборота. Рекох си той ще се увеличи както всеки път и ще стане към 1200. Обикновено % сутринта го оставям 43 1200 об/мин, но сега не посмях да го замина на 45%. Наложи се да си дойда на обяд и минах да видя горенето. Оборотите същите, осветеност 150-160, отворих да видя как НЕ гори взимайки и железцето да разваля бучката и, а, няма бучка. Вместо това идеална подкова, пламъче си има, кротко и спокойно. След обяд естествено оборотомерът вече беше 1360 и бучка имаше сериозна. Свалих на 41% за близо до 1200. Осветеността беше 93 с големите обороти. Кой знае колко време е горяла така.
От един "опит" извод не може да се прави, още повече че не знам как е варирал въздуха, но ако искаш опитай с по-нисък %.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: