Най - вълнуващия въпрос зимно време.
startx - специалист
Vlatki4 написа:
Благодаря. Ще опитам да изгладя нещата :)
Колко да се изгладят нещата незнам .... ;) Дано поне ви е новата кошница малко по добре е от модел 2016г.
startx написа:
Vlatki4 написа:
Колко да се изгладят нещата незнам .... ;) Дано поне ви е новата кошница малко по добре е от модел 2016г.
Майстора ми я преправя 2 пъти ...изправи я малко ...качих снимка в първия ми пост ..с шмиргел я е цепнал от двата края и малко е изправил дългата "козерка" и е замазал дупките от всички страни без тези от долу...но явно трябва да се махнат онези пъпки.
startx - специалист
Vlatki4 написа:
startx написа:
Vlatki4 написа:
Майстора ми я преправя 2 пъти ...изправи я малко ...качих снимка в първия ми пост ..с шмиргел я е цепнал от двата края и малко е изправил дългата "козерка" и е замазал дупките от всички страни без тези от долу...но явно трябва да се махнат онези пъпки.
Интересно каква логика е вкарал за презкачането на пелети в кошницата с ремонт на самата кошница ;) да ако си изчите пръските от заварките няма да скачат пелети ...
startx написа:
Vlatki4 написа:
startx написа:

Интересно каква логика е вкарал за презкачането на пелети в кошницата с ремонт на самата кошница ;) да ако си изчите пръските от заварките няма да скачат пелети ...
Че ще се удрят в "козерката" и ще падат в кошницата :)
startx - специалист
Vlatki4 написа:
startx написа:
Vlatki4 написа:
Че ще се удрят в "козерката" и ще падат в кошницата :)
(like)
vml
Здравейте колеги, имам BURNit PM Comfort plus 13. Камината е произведена преди месец. Искам да изведа тръба за въздух, да засмуква директно отвън. Може ли някой да каже колко трябва да е диаметъра и какъв вид гъвкава тръба използвате? Отзад като премерих диаметъра на отвора на ламарината е 7 см. А тръбата е навътре и нямам достъп да я премеря, но предполагам е по-малка от 7 см.
https://drive.google.com/file/d/1qukSFb ... sp=sharing
startx - специалист
vml написа:
Здравейте колеги, имам BURNit PM Comfort plus 13. Камината е произведена преди месец. Искам да изведа тръба за въздух, да засмуква директно отвън. Може ли някой да каже колко трябва да е диаметъра и какъв вид гъвкава тръба използвате? Отзад като премерих диаметъра на отвора на ламарината е 7 см. А тръбата е навътре и нямам достъп да я премеря, но предполагам е по-малка от 7 см.
ф50 мисля .. а какво ще ползваш зависи колко метра мека връзка ...
geniya - специалист
Имам проблем със самопочистването на камината PM13+.Наясно съм, че в модулация не почиства, но забелязах че не почиства нито в А нито в ръчна степен.Настройката я направих да се почиства през 15мин. за 15s като това е минимума на периода на почистване.Изчаках я да излезе от модулацията минаха 20мин. и така и не почисти, като отново влезе в модулация.Причината да забележа проблема е, че от два дни стават огромни буци шлака, като преди това нямаше никакви проблеми, нито шлака, нито пепел.Не са променяни някакви настройки.
Почистена е основно с разглобяване преди 15дни.
Някой има ли идея от какво може да е? :x :x :x
burner - специалист
vml написа:
В инструкцията пише фи 80, а като се заврях отзад и измерих ....външно тръбата е фи 48-50....трудно е се мери, навътре е. Що за дивотия!?!?
vml
Дивотия и то голяма, на снимките им е снимана тръба излизаща навън, а получаваме отвор навътре незнайно колко сантиметра. Благодаря, че си успял да го премериш. Аз нямам достъп отзад. Ще се свързва с гофрирана тръба ф50 тогава. И още нещо да попитам отстрани кошницата ми закрива отворите през които пада пепелта. Мисля да я отрежа за да минава свободно. Навсякъде имам пепел само в пепелника почти нищо.
burner написа:
vml написа:
В инструкцията пише фи 80, а като се заврях отзад и измерих ....външно тръбата е фи 48-50....трудно е се мери, навътре е. Що за дивотия!?!?

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: