• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Аз виждам в нас такъв разход при постоянно горене. 70-80 гр в кюнеца. Може да го целуна без да се деформирам. 43-44° външно е все пак. Клапи-млапи нямам и не ми треат. Моят комин си е за пелети :-D Но в две от стаите радиаторите парят и тръбата за обратната вода от тях е постоянно топла. Натам по всяко време отиват поне 2 kwh, половин от тръбите и котела и остават 1,5 за още 2 стаи. Много страшно, невероятно, направо ОжаЗ. Бойлера му давам средно 500w че го забравих. И се наместват. Затова съм ги взел тия пелети, да горят.
Друго се чудя. Защо трета степен е 5 кг? Комплектът да не е 30 киловата? Моята трета е 3 кг/ч и след старт най-много час гори на нея. А като не гася не я виждам... засега.
Що не пуснеш настройките. Обещавам да не плагиатствам. И моите тръби не са изолирани. Най-дългата двойка е дълга 26 метра и под 10 няма.
Анди, га ши разбиреш, чи не й важну ко утива у радиаторо, а ко са изразходва от него, чи да споминаш киловати. Връщала са топла, па му одели 2 киловато......
andro440 - майстор
Ne sym mnogo kompetenten, и не съм с грейко ами подобна ръчна гаражна , ако държа температурата на водата в котела до към 60 градуса -гори като ламя друго обаче се получава ,когато и задам 70 градуса -разхода пада наполовина и си регулирам температурата из стаите -абе спя си на отворен прозорец даже
lz2skt - специалист
Турболаторите ще свалят темп на из.газове. Този механизъм предлаган от Грейко ми се струва златен...Бях пуснал линк в темата за горелките от ОЛХ .Имаше за продан шнекови спирали подходящи за тази цел или си купи от друго място и си я нарежи на размер.В единият край се заваря Т-образен накрайник да легне пружината на топлообменника.При чистене на котела ще чистиш и турболаторите.От подходяща лента 1- 2мм също може да се усуче спирала.
Последна промяна от lz2skt на вт дек 12, 2017 10:21 am, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Още ли не сте си направили пружини ,кой чакате .
bmahob - майстор
абе аз правих спирали скоро, хем ги дадох при едни железари+закачане на съществуващите пружини взеха ми 20лв :drinkers:
bedamusa - специалист
При мен положението беше същото както при теб - големи градуси стигащи до 200 на моменти и голям разход и реших да инвестирам въпреки немалката сума вложена от мен за горелка + котел + комплекта за преустройство, и след слагането на пружините имаше подобрение, но не се получиха нещата тогава сложих клапа за регулиране на тягата и от тогава градуси над 90 не съм засичал. Това е много индивидуална работа и за съжаление голяма част от хората които продават тази техника си нямат и на идея какво трябва да направят за да ти помогнат, а хората които могат или не искат или са много далеч. Другото което задължително трябва да се сложи е трипътния антикондензен вентил. който аз не сложих защото от една фирма ме убедиха, че не работел на отворен тип системи и сега текът реки от конденз ...
шоп - майстор
bedamusa написа:
ото от една фирма ме убедиха, че не работел на отворен тип системи и сега текът реки от конденз ...
Може да напишен името на "спецовете" от тази фирма, за да бягат далеч хората от тези "майстори".

Пък аз ще ги поканя да рязгледат мои ОИ монтирани на приятели, където трипътните антикондензни вентили си работят безгрижно. Вкъщи също имам вентил на Херц и системата е отворена:-)))
filmatoplo - майстор
Няма никакво значение каква е инсталацията Затворена или Отворена - вентила си работи .
andy_forresite - майстор
Хора, според мен този фукс на 20-ката от 148 мм е огромен. Има смисъл ако се кара на кюмюр и дрЪва. С пелети това е излишно голямо. Още повече съединено с някакъв 10 метра КОМИН 25/20 см правен за чугуняк на въглища. Аз съм със 130 мм от котела до билото - 9 метра някъде. Кюнецът отвън на 20 санта над фукса е 53-54° на power 2. Не на 1 - на 2. Вътре показва между 75 и 85 според дали съм изчистил сондата, а тя за 2-3 дни е зацапана. Ако не я изчистя сочи 65 градуса в комина пък водата е 67 примерно... Още като свалихме котела в мазето поръчах редукция за кюнец 150/130. Не му пречи нито дали вали, нито какво вали, нито дали духа и колко силно духа. Даже когато беше силния вятър преди дни нямах бучки в скарата. Нека си вее, на мен на ххх ич ми не е. Няма клапи, няма регулатори, нищо не изстива, от никъде не капе нищо. Почва да капе с пружините и затова ползвам само половината пружини. Отделно този механизъм оставя мръсни стените на тръбите. Друго си е да мине четката-шомпол и да свали всичката мръсотия. Оставащия пепеляк между пружините и тръбите няма как да се махне, а той вдига температурата на пушека. Чистете ризата над пламъка. Вземете си четка с дръжка 40-50 см, завъртате ръкавите и огън по топлообменната част.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Тунинг на Грейко - има ли смисъл ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: