Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Да темата е за Грейко.
6osi6 - майстор
andy_forresite написа:
Шосиш пак е ял от заядливите палачинки. На теб ти трябва да може автоматично да:
- запалва

На мен не ми трябва да запалва автоматично. Последно го запалих на 25-ти септември. Но това си е за мен. Човекът иска напълно автоматичен.
Ако не разбирах нищо от котли и настройки на горене щях да си направя инсталацията сам, да купя стари радиатори и за оставащите 7500 лева да внеса полски пеленен котел с автоматична настройка на горенето, почистване на топлообменика и събиране на пепелта. 22 кв. са достатъчни за 300 м2 с 10 см. изолация. След това, може с един стаен термостат-изгъзица за 280 лв. да се контролира работата на котела по стайна температура.
andy_forresite - майстор
Това "на теб ти трябва..." беше към Сиян.
6osi6, как ще купиш радиатори на старо бре :) Кой ще си продаде радиаторите и защо да ги продава?! Ти ще си продадеш ли радиаторите, от които си доволен и те топлят безпроблемно :)
Според мен 30 киловата горелка с подходящ котел за нея ще му паснат екстра. За предложението от фирма Х не мога да кажа нищо. За първи път виждам горелката и котела.
milenskior - специалист
Радиатори втора употреба се намират. Не е задължително някой да си продаде радиаторите от вкъщи.
Аз например си купих алуминиеви радиатори H600 по 7 лв. глидера от един приятел в София. Старата му фирма си премести офиса и си разпродаде оборудването.
Така че по някога излизат и такива оферти.
А радиаторите ми са още в гаража. Само един ползвах, другите стоят и чакат ред.
andy_forresite - майстор
Друга възможност за сделка е някой да е минал на ТП или газов кондензен котел само с подово и да разчиства радиаторите от вкъщи. Въпреки това не трябва да се подценява вероятността да се купи запушен или протекъл радиатор. При отворена с-ма вероятността за запушване е по-голяма на теория. В работата сигурно има 70 радиатора. Миналата година чистиха няколко, други сменихме с нови панелни. Голяма тиня се беше насъбрала в чугунените глидери, като повечето бяха на първия етаж. След профилактиката един иначе добре топлещ в коридора "умре" тотално... А филтърът на помпата е чист.
Хайде де никой ли не ползва такъв котел и не знае как се ползва на дърва.
filmatoplo - майстор
Не е за предпочитане да се горят дърва в този котел - омажеш ли го веднъж с черен смолест катрана ,не може да се изчистят тръбите .айде производителя поради асуртимент е направил опция и за дърва ,но моля ви не го оплесквайте то по добре да сте си купили друг котел след като ще го разваляте.(моля да бъда извинен но всеки ден гледам на какво приличат котли ползвани на дърва и налепа им вътре).
bedamusa - специалист
filmatoplo написа:
Не е за предпочитане да се горят дърва в този котел - омажеш ли го веднъж с черен смолест катрана ,не може да се изчистят тръбите .айде производителя поради асуртимент е направил опция и за дърва ,но моля ви не го оплесквайте то по добре да сте си купили друг котел след като ще го разваляте.(моля да бъда извинен но всеки ден гледам на какво приличат котли ползвани на дърва и налепа им вътре).
Филме след дървата като се горят пелетките ит температурата във времето не се ли отлепя налепа? Защото при мен всичко пада без проблем а горя слънчоглед и ми стана интересно.
Нов Бош го запалих на дърва и така 2 седмици. В началото ми беше интересно. Не си е работа на всеки 2 часа да слизам и да зареждам. Сутринта е студен, айде пак с локвите и....
Минах на пелети, падна налепа, ама отне време и стъргане.
tzvtz - напреднал
Aleksandar Ivanov написа:
Хайде де никой ли не ползва такъв котел и не знае как се ползва на дърва.
Привет, имащ ЛС.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: