Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
На клиповете в Ютуб така го казват - Екошпар ,ама нали от тях всичко се очаква не им обръщам внимание .Питам аз веднъж в един магазин в Охрид - имате ли Македонска наденица ,те ми викат - Нема .-Е как нема та аз 45 години в България ям Македонска наденица .Те се хилят продавачките . :-D
kamina.alba18kw - специалист
Колеги моля, ако някой е одължавал кабел на стаен термостат. Моля дяйде снимки или линк на такива. Благодаря ;)
Vartasilver - специалист
Колеги когато камината е загряла защо се чуват някакви тракащи звуци :rolleyes: ?
Vartasilver написа:
Колеги когато камината е загряла защо се чуват някакви тракащи звуци :rolleyes: ?
На мен що ми тракат кокалити, докат загрявам за параолимпиадата уа, мойту м'че?
Ино време учихми и физика, ма вий сига само на физика гу ударифти.
marin_ks - специалист
kamina.alba18kw написа:
Колеги моля, ако някой е одължавал кабел на стаен термостат. Моля дяйде снимки или линк на такива. Благодаря ;)
Поясни колега- става въпрос за външен стаен термостат, или за кабелчето на камината който накрая е с термодвойка. И в двата случая става с комуникационен кабел (кабел за интернет тои има девет линии но ти ще използваш само два). Спазвай + и - да си останат така въпреки, че при термодвойката няма значение. Препоръчвам да удължаваш до 25 м.
marin_ks написа:
kamina.alba18kw написа:
Поясни колега- става въпрос за външен стаен термостат, или за кабелчето на камината който накрая е с термодвойка. И в двата случая става с комуникационен кабел (кабел за интернет тои има девет линии но ти ще използваш само два). Спазвай + и - да си останат така въпреки, че при термодвойката няма значение. Препоръчвам да удължаваш до 25 м.
Става въпрос за кабела, който мери стайната температура. Този с един малък датчик на върха. Искам да го одължа около 2 до максимум 3 метра. Не знам от къде да го срежа, какво има вътре ако го прережа с ножа да речем. Ако някой го е правил нека сподели. Пробвах да го откача от самата камина, но само го развих и не излиза. Искам да е сигурно това което правя, не да го отрежа и да го гледам като голям камък. Вътре дали са 2 кабелчета?
sstenly1 - специалист
kamina.alba18kw написа:
marin_ks написа:
kamina.alba18kw написа:
Става въпрос за кабела, който мери стайната температура. Този с един малък датчик на върха. Искам да го одължа около 2 до максимум 3 метра. Не знам от къде да го срежа, какво има вътре ако го прережа с ножа да речем. Ако някой го е правил нека сподели. Пробвах да го откача от самата камина, но само го развих и не излиза. Искам да е сигурно това което правя, не да го отрежа и да го гледам като голям камък. Вътре дали са 2 кабелчета?
Само не го удължавай с UTP или FTP кабел(демек интернетски) в 90% от случаите жилата изглеждат като медни,но са само изглеждат,всъщност са просто помеднени ,използвай кабел за тонколони около 4 ома,що се отнася за сензора няма значение как ще свържеш изводите му.
sstenly1 написа:
kamina.alba18kw написа:
marin_ks написа:
Само не го удължавай с UTP или FTP кабел(демек интернетски) в 90% от случаите жилата изглеждат като медни,но са само изглеждат,всъщност са просто помеднени ,използвай кабел за тонколони около 4 ома,що се отнася за сензора няма значение как ще свържеш изводите му.
И така да разбирам. Режа кабела и снаждам жичките с меден кабел за тонколони 4 ома и воала така ли? Дано само не прецакам работите нещо, че ще съжалявам после за глупостта , която съм сътворил.
filmatoplo - майстор
Някой виждал ли е това кабелче как е захванато на платката ,ако е с болчета - то може от там да се тръгне без да се срязва кабела по средата. :wink:
sstenly1 - специалист
kamina.alba18kw написа:
sstenly1 написа:
kamina.alba18kw написа:

И така да разбирам. Режа кабела и снаждам жичките с меден кабел за тонколони 4 ома и воала така ли? Дано само не прецакам работите нещо, че ще съжалявам после за глупостта , която съм сътворил.
Датчика на камината който измерва температурата е NTC 10k OM( https://vikiwat.com/termorezistor-1ok-ntc.html ),струва стотинки,вземи си една бройка запои си я на кабела с който ще удължаваш,а този на камината въобще не разваляй.Преди да развиваш съществуващия от клемата,първо издърпай самата клема нагоре,така ще я освободиш от платката на контролера и ще ти е на чалъм :-D да развиеш болтчетата.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: