sstenly1 написа:Коя е тази клема колега. Имам една клема отзад и на нея ми сложиха кабелче като мост. За него ли става въпрос. Този, който ми мери сега е с пластмасов винт, който като развия не мога да извадя. Нещо май аз не схващамkamina.alba18kw написа:Датчика на камината който измерва температурата е NTC 10k OM( https://vikiwat.com/termorezistor-1ok-ntc.html ),струва стотинки,вземи си една бройка запои си я на кабела с който ще удължаваш,а този на камината въобще не разваляй.Преди да развиваш съществуващия от клемата,първо издърпай самата клема нагоре,така ще я освободиш от платката на контролера и ще ти е на чалъмsstenly1 написа:И така да разбирам. Режа кабела и снаждам жичките с меден кабел за тонколони 4 ома и воала така ли? Дано само не прецакам работите нещо, че ще съжалявам после за глупостта , която съм сътворил.
Само не го удължавай с UTP или FTP кабел(демек интернетски) в 90% от случаите жилата изглеждат като медни,но са само изглеждат,всъщност са просто помеднени ,използвай кабел за тонколони около 4 ома,що се отнася за сензора няма значение как ще свържеш изводите му.да развиеш болтчетата.