Най - вълнуващия въпрос зимно време.
slavixristov - специалист
phantom_ написа:
Чакай слаВи че ми стана интересно...при теб нали нямаше проблеми със слънчогледовите пелети?Какво ти е толкова интересно на теб точно това?
Да при мен няма проблеми освен че събира малко пепел в самата горивна камера, интересно ми е как е подходил колегата с неговата камера.
filmatoplo - майстор
:-D Тъй де и аз ги горя - само че се събира пепел в кошницата .
phantom_ - специалист
Браво Филме каза го един път :lol: Слави не разбрах сега, проблем ли са ти слънчогледовите?
filmatoplo - майстор
Същото става със всяка горелка гори ги спокойно но се натрупва горяща маса която при застиване седи като топка от пепел ,до един момент може да се издухва от вентилатора .Вчера същия случай - човека ми вика ела да видиш нещо понякога спира ..отивам и се чудя от къде спира и какво да видя - той гори слънчогледови пелети :wink: че и без да чисти .
perdeee - специалист
Скаричката както казах е на равно с долната страна на вътрешният шнек,разпробита е с отвори 6мм на 10 процента от общата площ на скарата и това всичкото по съвет на колега който писа за това по назад в темата и за което съм му благодарен че сподели опита си с нас и не се наложи да откривам топлата вода. Важно е вентилатора да е достатъчно мощен и да продухва през малък интервал от време за да няма възможност да става шлака. Едно въпросче-дали ntc датчика който е в комплекта на Натурела за БГВ ще показва коректно ако му удължа кабела с 8 метра да речем,и ако някой знае в какъв температурен диапазон работи този датчик?Бих я снимал но с моя калпав телефон едва ли някой ще познае какво има на снимката :-D
phantom_ - специалист
Ще показва но не и изгорелите газове.Може би е не повече от 100гр
filmatoplo - майстор
Показва и пушек се вдига ,и над 20 м съм удължавал .
filmatoplo - майстор
Днес ремонтирах една горека Бурнит 70 , сменях нагревател и почистващия вентилатор ,та този вентилатор е част от прахосмукачка ,един колега беше си поставил такъв на горелка на Ерато точно да почиства - ами това си е идея за взаимстване .като резервни части не бяха скъпи общо 100 лв .На този вентилатор пише - вакумен мотор .Сега гледам че са ни метнали в цената защото това моторче е било точно от прахосмукачка ,китайско за 35 лв ,има ги в Апогей 99.резервна част за прахосмукачка. :wink:
slavixristov - специалист
phantom_ написа:
Браво Филме каза го един път :lol: Слави не разбрах сега, проблем ли са ти слънчогледовите?
Нямам проблеми със слънчогледовите пелети, горя само от тях. Много рядко се натрупва малко пепел по скарата във горивната камера което изобщо не пречи на горенето. Вентилатора във режим на почистване си върши идеално рабатата.
ivan_tcb - помощник
Хайде,дойде ред и аз да се похваля.Вече месец и половина се топля с ето това чудо на инженерната мисъл.
С два шнека е.Един вътрешен и един от бункера(пак мое творение :-D ),само че не съм го снимал.
Електрониката също е мое сътворение,но снимки не съм правил.
Температура на изходящи газове 120 градуса на максимална мощност.
Като се има предвид че котела е правен преди 15 години,като всегоривен т.е. дърва,въглища,дървесен чипс и т.н.,но леко е преправена горивната камера.Съответно резултата е от 200 градуса на 120.
Отоплявам около 90кв,две бани,плюс стълбище,което свързва 2 етажа и сутерен (тоест около 30-40кв).
Разход до сега около 2 чувала на денонощие.
Което ми се струва може би малко множко,но с този котел,който забравих да спомена е около 80kw :shock: даже доволно.
Изображение

Изображение

Това е вътрешността на котела след месец и половина работа

Изображение

Изображение

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: