• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
plamen6703 - майстор
valentino76bs написа:
plamen6703 написа:
Добре си направил, че наистина замириса на лошо :cool: :partyman:
Ааа еврика...абе носа не подушва тъй далече та в този ред на мисли тва смърдене..най вероятно е от теб!А щом вече си усетил собствения си аромат време ти е да дърпаш....и без туй радиоточките ги спряха,БЕЗМИСЛЕННОДРАЗНЕЩОНЕНУЖНИ са :) И не се напрягай,рискуваш..още повече да замиришеш!
Тъпана колкото е по-празен, толкова по-силно бие... сигурен съм, че още можеш... давай смело :lol: :partyman:
valentino76bs - майстор
А тъй де :) ....ама то твоя тъпан бие яко(едни и същи заучени тъпни във всяка тема) ама музиката му фалшива...и дразни!
Колко още човека трябва да ти го кажат...ма то на радиоточката кот да кажеш говори си не ми пречиш .
gogo7777 написа:
Пацката е радиоточка у форума. Във всяка тема се вре и казва по едно НИЩО.....поне да е оригинален или забавен, а той НИЩО!!!

ПРЕЕБАХТЕ НИ ФОРУМА :evil:

ПП......и да ни върнете Тинки :lol:
Тя просто си дрънка ,безполезно!Криза, болест, комплекси ...Форума не е тоалетна!!! Ферщейн! Мммм едва ли...Абсолютнa зеро!
Време е Virtex да се завърти с метлата!
plamen6703 - майстор
valentino76bs написа:
Здравейте,купих си мобилен телефон реплика на IPHONE....има си всичко.Телефона е BLUEBO H6.Въпроса ми е защо не мога да отварям някои сайтове като съответно ми изписва ...''недостатъчно памет'' или ''вътрешна грешка''......сайтове които имат мобилна версия ги отварям няма проблем ,но повечето други само заглавната страница и дотам.Може ли да се направи нещо за да си отваря нормално всичко или си е от модела...:)
Тема viewtopic.php?t=38044 , която казва много по въпроса кой колко разбира от електронна техника, но се опитва да "блести" в теми за електроника :partyman:
Весело посрещане на Коледните и Новогодишните празници :drinkers: :partyman:
valentino76bs - майстор
Хаха .....безнадежден случай си честно!Къде видя, че имам претенции!Параноята и кризата на възрастта си оказват влияние!
Тая реплика сигурно имаше повече РАМ от твоя мозък!Между другото сега пак съм с телефон от 10 лева ...породата ми такава!И колкото и да ровиш по смешен ставаш,за другото е късно!Дръж се като мъж,а не като .....нещо средно между шапка и шал!
П.п. Ако не ти плащат да ръсиш умнотии и да правиш джангър тука и това си си ти .....жалкото е, че на истина не се усещаш и се мислиш за оригинален,тъпо мнооо тъпо!
thebugger - специалист
За това ли създадох темата, да се скарате тука? Идеята за ТЕС-а ми хареса, ще се замисля над него, останалото няма да си правя труда даже да го чета, просто нападки и простотии. Иначе засега водещ вариант ми е това, което прикачам. В микрон за 20лв ще ми направят две такива платки, тамън ще го направя двуполярно, само не мога да преценя дали този радиатор, който имам ще разсейва мощността от двата канала на захранването (500W). Също ще го облъчвам с мощна струя въздух, но пак, ще е хубаво едно второ мнение. По късно ще кача и дименсиите на радиатора.

Прикачен файл

PSU0-30V_V2.rar
(281.51 KиБ) Свален 64 пъти
Последна промяна от thebugger на ср дек 20, 2017 10:11 pm, променено общо 1 път.
plamen6703 - майстор
thebugger написа:
За това ли създадох темата, да се скарате тука? Идеята за ТЕС-а ми хареса, ще се замисля над него, останалото няма да си правя труда даже да го чета, просто нападки и простотии.
Идеята за ТЕС 18 е много добра и дори да го закупиш втора употреба няма да сгрешиш и ще ти върши добра работа!
Желая ти успех! :partyman:
thebugger - специалист
Ето това е радиатора който имам. Според вас, дали ще може да разсейва на абсолютен максимум 200W на транзистор, общо 2 транзистора, при положение че ще има доста агресивно активно охлаждане с 2 обдухващи вентилатора и един абсорбиращ. Дименсиите са - дължина - 15см, широчина - 9см, дебелина без перките 0.6см, а със тях 3см. Също, се чудя дали транзисторите да ги изолирам с керамични или силиконови подложки. Кои ще разсейват по-добре от корпус към радиатор.

Прикачен файл

_20171220_224845.JPG

Прикачен файл

_20171220_224643.JPG

Прикачен файл

_20171220_224608.JPG
_20171220_224608.JPG (91.64 KиБ) Видяна 1257 пъти
jordanvass - майстор
thebugger написа:
...амо не мога да преценя дали този радиатор, който имам ще разсейва мощността от двата канала на захранването (500W). Също ще го облъчвам с мощна струя въздух....
Абсурд! Това направо ще се запали. Само за сравнение - при ТЕС 18 за разсейване на около 150 вата топлина са сложили 5 транзистора, всеки на радиатор като твоя. Без вентилация.
Всъщност как ги сметна тия 500 вата? Нали е 30 волта 3 ампера? Значи на входа ще имаш максимум 40-45 волта, които при максимален товар ще клякат до 35. Значи в най-критичния режим ще имаш 35х3=105 вата за разсейване на всеки канал или 210 общо. Горе-долу там някъде. Според мен ще е разумно да сложиш по 3 транзистора и на поне 2 пъти по-голям радиатор. За всеки канал по толкова. С вентилация - по 2 на канал.
Junak - майстор
jordanvass написа:
thebugger написа:
...амо не мога да преценя дали този радиатор, който имам ще разсейва мощността от двата канала на захранването (500W). Също ще го облъчвам с мощна струя въздух....
Абсурд! Това направо ще се запали. Само за сравнение - при ТЕС 18 за разсейване на около 150 вата топлина са сложили 5 транзистора, всеки на радиатор като твоя. Без вентилация.
Всъщност как ги сметна тия 500 вата? Нали е 30 волта 3 ампера? Значи на входа ще имаш максимум 40-45 волта, които при максимален товар ще клякат до 35. Значи в най-критичния режим ще имаш 35х3=105 вата за разсейване на всеки канал или 210 общо. Горе-долу там някъде. Според мен ще е разумно да сложиш по 3 транзистора и на поне 2 пъти по-голям радиатор. За всеки канал по толкова. С вентилация - по 2 на канал.
Хммм, много интересен метод за пресмятане на разсейвана мощност :? :? :?
jordanvass - майстор
Учудвам се, че се учудваш. :D Би трябвало да знаеш, че това е най-лесният начин приблизително, но с достатъчна практическа точност да сметнеш колко вата трябва да разсейва регулиращият елемент, в случая група транзистори в паралел. Най-критичният режим за тях е, когато на изхода имаш минимално напрежение и максимален ток. Тогава цялото входно напрежение ще бъде погасено от транзисторите. Тоест 35 волта при товар, умножено по 3 ампера. Разбира се, ако беше една курсова задача, щехме да предвидим напрежението в емитерните резистори, напрежението върху шунта за токова защита, евентуален резерв по входно напрежение и още разни други усложнения, но това в случая е напълно излишно. Казвам го не точно за теб, а за всички, на които ще се наложи грубо да си сметнат мощността за разсейване. Ако имаш нещо против тези сметки, готов съм да поспорим.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Стабилизиран токовизправител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: