• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20
Всички имаме коли, нали ?
zap - помощник
..че НЕ са за никой сезон.. :wink:
Аз практикувам следното:
Зима - две нови зимни отпред (аз съм с предно) а старите отзад..
Пролет - две нови летни отпред и миналогодишните отзад..
Зима - две нови зимни отпред и миналогодишните зимни отзад..
Пролет - две нови летни отпред и миналогодишните отзад..
Зима..
Пролет..
И така нататък.. Не си правете компромис с гумите и зиме и лете. Виждал съм, как "гърми" зимна гума на магистралата посред лято - не ви трябва.. :sad:
joro_kem - специалист
здравейте! нов съм тук, регистрирах се, щото много ми харесаха мненията на членовете на форума. а сега по темата - лятото с летни, зимата със зимни гуми. според мен (и не само) за климатичните условия в България не съществуват подходяши "всесезонни" гуми. летните ми са yokohama A539 195х60х14", зимните debica frigo I 185x65x14". колата ми е пасат седан и се чувства комфортно с два чифта "обувки". :)
walko - специалист
Debica Navigator-казват че всесезонната гума била компромис, но това е третата ми кола, и нея обух като предишните с Навигаор и съм все така доволен. Само дето сега имат нова шарка Навигатор-2. Тая фирма е собственост на Гудиар и прави гуми със същата шарка която Гудияр са ползвали предния сезин. Много съм доволен и ги препоръчвам от 8-9 годишен опит с марката.
аз за зимата карам с gslaved и съм много доволен
аз за зимата карам с gslaved и съм много доволен
valio_78 - помощник
От мен да знаете НЯМА всесезонни гуми,надписа М+S означава MAD+SNOW,което ще рече MAD-мъгла,дъжд,кал и т.н.,а SNOW-всички знаем какво е.
Аз лично карам с два комплекта гуми с джанти-летни SILVERSTONE 195/60/15 , а зимни някакво менте на DEBIKA 185/65/14 и съм доволен от колата-не съм имал проблем досега
ЗА лятото винаги избирам гуми с борд и воден клин,а за зимата със самопочистваща се шарка
laviatan - напреднал
valio_78 написа:
От мен да знаете НЯМА всесезонни гуми,надписа М+S означава MAD+SNOW,което ще рече MAD-мъгла,дъжд,кал и т.н.,а SNOW-всички знаем какво е.
Аз лично карам с два комплекта гуми с джанти-летни SILVERSTONE 195/60/15 , а зимни някакво менте на DEBIKA 185/65/14 и съм доволен от колата-не съм имал проблем досега
ЗА лятото винаги избирам гуми с борд и воден клин,а за зимата със самопочистваща се шарка
колега -в бранша съм и твоето мнение е наи-оптималното-само да ти кажа че дебиката не е менте и зимата си се справя много подобаващо-за лятна гума не е препоръчвам :)
Domashen_maistor - специалист
Кой от вас, колеги, с едни и същи обувки ходи и в знойно лято и в люта зима? Въпроса не е само в шарката на протектора, а и в каучука на гумата. Зимните гуми са с по-мек каучук, докато при летните той е по-твърд. Лятото това най-добре личи (когато зимните се разплуят). При всесезонните гуми каучука е междинен вариант. С цените за смяна на гумите в гумаджийниците си мисля, че е по-добре да си купя с джанти и да си ги сменям сам. Вече си поръчах две. Мойте джанти се оказаха бая кът 14 цола за пасат.
montoya - майстор
Domashen_maistor написа:
С цените за смяна на гумите в гумаджийниците си мисля, че е по-добре да си купя с джанти и да си ги сменям сам. Вече си поръчах две. Мойте джанти се оказаха бая кът 14 цола за пасат.
Продадох ги преди 1 месец 4бр. 14 цола от пасата с оригиналните немски тасове барабар. Минах на 15 цола
Изображение
Те такиви джанти намерих 8 броя за 220лв.
Иначе по темата зимата - зимни гуми, лятото - летни гуми. Към летните не съм претенциозен, но от 6 или 7 години зимни гуми карам само Debica frigo Тая гума се качи на обелена джанка :-D
Vlad_g - специалист
Защо да си купуват хората един път на година гуми, като могат да си купят два пъти? Ей така си мислят производителите на автомобилни гуми за вас. И са успели да прокарат тази заблуда сред хората. Единствено при екстремни механични натоварвания / F1 / има значение каучка на гумата. Купувайте си само всесезонни гуми и си карайте на воля и с кеф.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20

Тема "Какви гуми ползвате ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: