• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
donnna - специалист
Аз бих препоръчал да се направи точна сметка на нуждите и на съществуващото положение и тогава да се прави преценка. Никой не може да каже предварително по една информация, че "камината е 19кВт", дали и защо трябва да се сменят радиаторите.
тъй, тъй...

и не мога да разбера защо си се юрнал да сменяш чугунени радиатори с панелни :? а не с алуминиеви...
LazarGanev - "Велик майстор"
А защо пък да са алуминиеви?
bibiqn - специалист
Аз си сложих нови панелни и съм много доволен.Събират малко вода и бързо отдават ,но гледай да са с 2 конвектора.
donnna - специалист
защото едно ребро алуминиев събира 200 гр. вода... а един панелен с 2 панела 130 или 140/50 към 8 л. вода, т.е. при еднаква мощност на радиаторите с алуминиеви радиатори имаш около 2 пъти по-малко вода в системата откалкото с панелните - т.е. по-бързо се затопля...

п.п. пък и са по-красиви / жена ми тъй каза /
montoya - майстор
donnna написа:
защото едно ребро алуминиев събира 200 гр. вода... а един панелен с 2 панела 130 или 140/50 към 8 л. вода, т.е. при еднаква мощност на радиаторите с алуминиеви радиатори имаш около 2 пъти по-малко вода в системата откалкото с панелните - т.е. по-бързо се затопля...

п.п. пък и са по-красиви / жена ми тъй каза /
"На вкус и цвет тавариш нет" имаше една такава приказка. Ина мен на мвъншен вид алуминиевите ми харесват повече, но на някой друг пък панелните му харесват и така.
В алуминиевите обаче има 200гр. вода в глидер но може би в 30 сантиметров. В 50 и 60 см. глидери има 400 - 500гр. вода.
Друг факт който на днешно време не е за пренебрегване е цената
Алуминиев глидер 60см. приблизително 195 вата около 19 - 20лв. За 2кв. 11 глидера = 200лв. + 7-8лв. за комплекта тапи и още 2 - 3лв за куки и ръчен обезвъздушител.
Панелен радиатор 2,2кв. от тип ПККП с размери 90см. на 60см е около 130лв.
Та както казах цената в повечето случаи е решаваща.
П.С Не рекламирам модел радиатори! В къщи съм с алуминиеви
bibiqn - специалист
tsetso78 написа:
bibiqn написа:
Аз си сложих нови панелни и съм много доволен.Събират малко вода и бързо отдават ,но гледай да са с 2 конвектора.
благодаря мисля да взема от турските :)
И аз взех от тях и съм с добро впечатление.Значи за 1600 на 500мм. дадох 172 лв.и за 1400 на 500мм 167лв.Българските са малко по скъпи.Ти решаваш. :)
LazarGanev - "Велик майстор"
При едни и същи размери панелните са по-мощни. Колкото до красотата - жените винаги харесват по-скъпото :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
LazarGanev написа:
.................................... Колкото до красотата - жените винаги харесват по-скъпото :-D
Yes!!! :-D
  • 1
  • 2

Тема "Эротика avi смотреть" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: