Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andro440 - майстор
двата чувала ,колко пари излизат ?
шоп - майстор
@ivan_tcb, браво, яка горелка се е получило. Котела също е стабилен. С тези димогарни тръби определено има доста м2 топлообменна площ.

Ако тягата на комина ти е прекалено силна може да помислиш за турбулатори в тръбите.
Поздрави!
filmatoplo - майстор
Теста мина ,сега го чисти по често котела да гори по малко. :wink:
phantom_ - специалист
Браво колега!Какви пелети гориш?
ivan_tcb - помощник
Горя дървесни пелети от Разлог на 340/тон,но сега взех и един тон от Кремиковци 420/тон че ми струват по читави.За турболатори надали,че той котела си е изпял песента.Вероятно ще се прави нов догодина.Нова година-нов котел :-D А на горелката май ще и ампутирам единия крайник(шнек).Все още се чудя.Тъй като тази с един ми се струва по проста и лесна за настройка.Само да кажа че вътрешния шнек с едните пелети (Разложките) за една минута дебита и беше 1300гр :lol: :lol: .А с тези от Кремиковци три пъти мерих и трите пъти за една минута даде около 2кг :shock: :shock: и настройките тотално ми се объркаха.За сега работи добре ама незнам.Нещо сметките ми се сбъркаха.
filmatoplo - майстор
Много ясно че с различни пелети шнека дава различннни дози.
ivan_tcb - помощник
Абе че е ясно,ясно е.Ама чак пък 700гр разлика :? Може би е така.Тези дни ще я свалям и пак ще проверя.Искам да споделя и мнение относно почистването.Направих го с компресорче и през 12 часа продухва.Един месец не съм отварял по никаква причина и горелката работеше перфектно без да задръсти скарата.Тъй че ако имате начин да добавите компресор да продухва през определн интервал го направете.Това е разбира се мое мнение.Но аз съм много доволен.Иначе задръстваше буквално за 12 часа.Добре че овреме го видях на друга горелка,защото ми се разказваше играта да я свалям сутрин и вечер за прочистване.
phantom_ - специалист
Купи си едно управление, не се занимавай с глупости!И тея скъпите пелети не виждам къде е смисълът да ги гориш?
ivan_tcb - помощник
То по твойта логика да си купя и горелка направо.Без да се обиждаш.А Кремиковските пелети сега са на тази цена по същата причина поради която и всичко по околовръсното е със 100лв по скъпо.Купих ги за да ги видя дали стават,тъй като производителя твърди че от Май нататък цената ще е 330лв.Ако някъде в София има дървесни пелети под тази цена бих се радвал ако споделиш.

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: