Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Kondor1 - специалист
Набелязал съм една ел. кана, но цедката вътре е измислена от някой, който не е разбрал за какво е точно и се вижда процеп между стената на каната и ръбовете на цедката. Видях 1-2 модела с още по-голяма излагация, така че тая не е най-трагична, но си мисля дали не може да се уплътни някак. Материалът (лепило/епоксидна смола?) трябва да издържа на 100 градуса жега и да не отделя някакви вредни съставки, защото водата, която го облива се пие накрая. Някакви идеи?
gogo7777 - майстор
Смолата при 100 градуса се размеква и отделя масла. По спомен пълното и втвърдяване става след 4-тата година.
Kondor1 - специалист
https://www.prospeed.bg/bg/product/6240/0

Ей това открих за момента. Издържа до 200 градуса и уж ставало за хранително-вкусова промишленост. Лошото, че струва колкото половината кана :)
gnt69 - майстор
Kondor1 написа:

Ей това открих за момента. Издържа до 200 градуса и уж ставало за хранително-вкусова промишленост. Лошото, че струва колкото половината кана :)
Не може ли преди да налееш вода в каната да я прецедиш.
Kondor1 - специалист
gnt69 написа:
Kondor1 написа:

Не може ли преди да налееш вода в каната да я прецедиш.
Струва ми се, че не си виждал кана и не схващаш за какво е цедката? По дъното се събира котлен камък или незнам какво си и се прецежда за да не го пиеш. Водата преди това може да си я прецеждаш колкото искаш. По-важният въпрос е, защо слагат цедка без да гледат и мислят какво са постигнали.
EDI - майстор
По-добре уплътни механично с някакво парче дунапрен или гума, предполагам, ще стане.Ако искаш с химия, купи си стоматологични материали - зъболекарски двукомпонентен силикон за ченета и други подобни, има много видове. :-D
Kondor1 - специалист
С гумата може би ще е най-лесния вариант, но пак остава съмнението за вредни елементи - не знам каква гума ще уцеля. Зъболекарският вариант е добра идея :)
hidrazin - майстор
Най-добрият вариант е да си купиш истинска кана.
Имам 3 или 4 и никоя няма посочения недостатък.
:partyman:
Kondor1 - специалист
Гледал ли си внимателно? Тая е Сименс, една друга има Тефал за 100лв+, на която не просто има пролука до цедката, а направо зяпа 3-4 мм. Не знам къде да пиша на производителя да се събудят малко. Иначе е добра (Тефал-а) като идея - вътре метална, отвън пластмаса.
hidrazin - майстор
Разбира се че съм гледал Фнимателно. :-D
Даже преди месец като правих зелето разтварях солта в едната кана - слагам солта, водата и загрявам.
Така бързо се разтваря. Като изстине я прибавям към останалата вода.
В морската сол често има разни дребни боклуци и те не минават през филтъра.
Ако имаше такава пролука, не само те а ми и котления камък щеше да мине. Да ама не.
Често проблема идва от този който е слагал филтъра. В някои случаи позволява обръщане и тогава става този проблем.
Имам една много подобна и при нея е напълно възможно да се обърне филтъра. Точно тогава се получава този процеп.
Това от собствен опит де. И аз веднъж го бях обърнал.
Ето, за много подобна на тази става дума (но не е с такъв нагревател а с плоча и водата свети синьо като е включена).

Изображение
Няма как да ме убедиш че Тефал или Сименс ще допуснат филтри с аралъци по 3-4 милиметра.
Просто тоя шматарок дето е слагал мострата на каната е обърнал филтъра или ти не и гледал кат хората.
Това го нема и при каните НОНЕЙМ ...
:partyman:
P.S. Между другото кана за 100 кинта си е чист пладнешки обир.
Моите всичките съм ги купувал между 5 и 15 кинта за брой.
Бах ти и бързоварчето.....То 10-литров бойлер за под мивка е толкова.

Тема "Уплътняване на ел. кана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: