Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Не е толкова лесно като се закучи нещо с това управление ,случвало ми се е и на мен подобни ядове почти необясними ,оправял съм положението с моя и помощ на колеги по телефона .Да книжката в такъв моменнт се чете 20 пъти и се казват толкова вълшебни пожелания .Нямам точно обяснение по въпроса защото не съм пред камината и не знам какво се случва...
estzvetanov - специалист
nadinka написа:
nadinka написа:
Променяме и настройките всяка вечер с човека от магазина, от когото купихме камината. Онзи ден намалихме подаването на пелети, вчера беше нещо свързано със самопочистването. От обяд до този момент гори новите пелети, вече около 3 часа, пу пу, дано всичко е наред. После пък да се чудя ко да прая старите пелети. Ама до там да стигнем. Сега я гледам си е стигнала градусите и съм в очакване.

Очакването .... е същото, пак спря, не е от пелетите значи. Ще изчистим и оня отвор. Дано има подобрение [-o<
Задължитено го изчистете ако не сте, от там минава целия поток на въздуха и ако е запушен всичките другите да сте изчистили все тая. Извинявай че пак питам но тези точно над горивната камера изчистихте ли ги защото и те са важни.
nadinka - напреднал
Изчистихме я отгоре, отдолу, отстрани, отвсякъде. Книжката я прочетохме няколко пъти. Записваме стойности и от тук. Целия форум не съм изчела и това се опитвам да направя. Честно казано не знам как всичко се обърка. Два месеца нямахме никакви проблеми.
gnt69 - майстор
nadinka написа:
Изчистихме я отгоре, отдолу, отстрани, отвсякъде. Книжката я прочетохме няколко пъти. Записваме стойности и от тук. Целия форум не съм изчела и това се опитвам да направя. Честно казано не знам как всичко се обърка. Два месеца нямахме никакви проблеми.
Виж на 10 страница има споделени заводски настройки. Прегледайте ги и си сверете вашите с тях може да не гори ефективно но ще гори безпроблемно.
kamina.alba18kw - специалист
gnt69 написа:
nadinka написа:
Виж на 10 страница има споделени заводски настройки. Прегледайте ги и си сверете вашите с тях може да не гори ефективно но ще гори безпроблемно.
Да не ви е сложил някой "шапката" както се казва в един колоритен български филм. Българина е завистлив и при първа възможност гледа да направи мръсотия на хората който са по добре от него.
nadinka - напреднал
gnt69 написа:
nadinka написа:
Благодаря, отивам на 10страница.
Някой има ли на идея алба 18 колко електричество консумира за денонощие?
andy_forresite - майстор
Едва ли е повече от 45-50 стотинки без да гаси 24 часа.
kamina.alba18kw - специалист
nadinka написа:
gnt69 написа:
nadinka написа:
Благодаря, отивам на 10страница.
Моята камина когато достигне зададената температура, започва едно продухване, същото като самопочистването по време на работа. Може ли това да е също проблем , ако времето е по дълго?
nadinka - напреднал
Хора, да ви кажа, настроихме я с настройките от 10стр. Само да кажа първо, че още преди това забелязахме, че като я направихме да гори на 2степен, не се гаси, до сега все на първа бяхме, то голяма жега беше. И другото което исках да споделя, е че някой от настройките които изтеглихме от тук са доста по високи от тези които имахме. Например:
/от файла / / на камината ни/
П57- / 168 / 220
П60 / 60 / 180
П62 / 240 / 150
П55 288 220
П95 2 10
П96 2 10
П3 75 155
П4 225 145
П5 120 215
П7 250 120

Аз съм малко пъзлива, но мъжа ми записа нашите настройки, които бяха и я настрои със тези от тук, които изтеглих от една таблица. Чудим се в голямата разлика на някой параметри. За сега е добре. Довечера ще я сънувам вече, тези дни само нея гледам.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: