Най - вълнуващия въпрос зимно време.
frizera - напреднал
Имах подобен проблем миналия сезон. Горелката ( 20-ка ), рядко връщаше на втора скорост, а в къщата беше някак хладно... Смених марката на горивото и всичко си дойде на мястото. По настройките нищо не е пипано....
frizera написа:
Имах подобен проблем миналия сезон. Горелката ( 20-ка ), рядко връщаше на втора скорост, а в къщата беше някак хладно... Смених марката на горивото и всичко си дойде на мястото. По настройките нищо не е пипано....
Хахаа, щом за друго не се сещаме и това е начин.
frizera - напреднал
[/quote]
Хахаа, щом за друго не се сещаме и това е начин.[/quote]

Не е начин, а възможна причина. Ниска калоричност.......
andy_forresite - майстор
Bedamusa, оправи си разпознаването на загубен пламък от 10/90 на нещо по-нормално. Например 5/200 - ако за 200 секунди осветеността не стане поне 6 лумена значи огънят е изгаснал. С това 10/90 на слънчоци рискуваш да започне да гаси за нищо и после да пали, да наваксва и т.н. Нищо чудно и да се случва. Наблюдение по интернет с исторически данни щеше да каже какво е правила.
Средният ти е около 3 кг/ч за 24 часа непрестанно горене. Аз бих изключил термостата сега в студеното време и щях да ползвам термоглави, стига да имам такива. От събота нататък дават малко стопляне и то чувствително. Тогава щях да ползвам термостата.
bedamusa - специалист
andy_forresite написа:
Bedamusa, оправи си разпознаването на загубен пламък от 10/90 на нещо по-нормално. Например 5/200 - ако за 200 секунди осветеността не стане поне 6 лумена значи огънят е изгаснал. С това 10/90 на слънчоци рискуваш да започне да гаси за нищо и после да пали, да наваксва и т.н. Нищо чудно и да се случва. Наблюдение по интернет с исторически данни щеше да каже какво е правила.
Средният ти е около 3 кг/ч за 24 часа непрестанно горене. Аз бих изключил термостата сега в студеното време и щях да ползвам термоглави, стига да имам такива. От събота нататък дават малко стопляне и то чувствително. Тогава щях да ползвам термостата.
Термоглави нямам догодина ще е с подмяната на радиаторите, а наблюдението чакам колегата да качи данните на картата и да подпаля малината за да го следя, но човека има работа и ще изчакам.
gnt69 - майстор
Какви пелети гориш. :partyman:
bedamusa - специалист
gnt69 написа:
Какви пелети гориш. :partyman:
Слънчогледови на 6 мм от Русе.

Резултатите на сутринта са следните дигнах дозите с 0.5 градусите на 72 изгореното до в момента 15 килограма на 2 интервала с почивки от по час и половина Благодаря на всички които се отзоваха.
tihomir123 - специалист
При мен след като почистя паничката на горелката, първите 5,6 дни работи супер на слънчогледови пелети 8мм, след което започва да прави буци от недоизгорели пелети, свалил съм вентилатора до 40% на мощност 1 защото само на нея работи,другите 2 мощности са само при запалване.Въпросът ми е:
това се получава само заради настройката %въздух ли? :)
gnt69 - майстор
Браво , довечера пиши как е дневния разход. Пелетите са хубави моята горелка само такива е виждала.
Поздрави.
andy_forresite - майстор
Тишо, колко грама на час си я направил? Би трябвало да отговориш лесно щом гори само на първа. Въпросът ми има отношение към въздуха, а той пък към бучките. При 240V от мрежата на 40% вентилаторът работи с ~1220 оборота. Те пък при мен са достатъчни да гори с 1,5 кг/час.
При мен работи 10 минути на втора от 59 до 61°, както каза gnt69 по инерция достига до 62 и след това 30 минути на първа. Това се повтаря. Температурата в момента -7. Слънцето вече изгря, но студът от през нощта ще влияе на стените и таваните най-малко до обяд.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: