Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
dragozow - майстор
Със сигурност не си се прецакал, тия много рядко се връщат за сервиз. Китайски ама добри. Нищо чудно да дърпа толкова ток защото като го включа на генератор 6.5 kW подскача и е готов да изгори.
V1978 - специалист
Не знам, още не съм го пробвал, но все пак 8 кВт ми се струват множко. Все пак се захранва от нормален щепсел шуко, които доколкото знам са 16А т.е 3500 Вт ... А и захранващият кабел е тъничък, едва ли ще понесе 8 кВт, но ще видим.

@dragozow: There is a ground terminal under the shell board. Какво ще рече това?

Между другото, проверих в сайта на KENDE, повечето техни модели, включително и този са с алуминиеви намотки.
dragozow - майстор
Гарантирам че е с медна намотка, даже отзад ако погледнеш през вентилатора се вижда. За които са с алуминиева не го крия и не ги препоръчвам. Мога да ти покажа алуминиев със същите параметри да видиш колко тежи, този е 18.5 кг. Знам че в сайта пише че е с алуминиева намотка ама тия които продавам са с медна. Намирам се в същия магазин откъдето си го купил, ако искаш заповядай да заваряваме и пробваме. Лично ти гарантирам че електрожена е добър, имам ~ 50 дистрибутора в България които го купуват.

http://www.kende.com.cn/english/Products.asp?Id=463
http://argo-market.com/ViewProduct.aspx?id=36

edit
Включи го на нормален изправен контакт и заварявай на воля. Толкова ток дърпа колкото пише. Точно поради тази причина не е добре да се включва на генератор защото вероятността да го изгори е много голяма.
V1978 - специалист
Не се засягайте, колега. Това за алуминиевата намотка не съм го написал с цел заяждане или нещо подобно. Знам, че работите в този магазин и си избрах електроженчето благодарение на Вашите препоръки. Просто от любопитство се порових в сайта на производителя. Засега нямам намерение да го отварям, за да проверя, пък и не ме интересува особено :lol: ... Важното е да ми свърши работа :thumbs:
dragozow - майстор
Няма проблем да свалиш капака, няма гаранционна лепенка. Добър избор си направил, за тая цена е перфектен.
rosenred - специалист
Бих ти препоръчал да си вземеш една трансформаторна машинка на"дечев илектрик инстумънтс" -гр. пещера.160 амперовите струват някъде около 500 лева но са много надеждни машини с малки габарити и относително ниско тегло за трансформатор.С него ще можеш да работиш почти всичко за домашни а защо не и за професионални нужди.Работи с рутилови електоди(вежен) а 2,5 и 3.25 електроди покриват почти всички нужди в ежедневието.С него ще можеш да заваряваш и доста по дебело от 4 мм.
Проблема е ако искаш да заваряваш по тънко от 2мм-рутиловите елетроди при нисък ампераж отделят много шлака която влошава качествата на заварката.или с други думи казано за винкели и профили и прочее строителни заварки върши идеална работа,не е подходящ за отговорни заварки касещи голяма здравина,херметичност и тънки материали.
V1978 - специалист
Малко е късно, колега. Вече си купих KENDE 160А само за 205лв. Даже го изпробвах - справи се доста добре. Заварявахме около 3 часа с електроди 3,25мм и термозащитата сработи само три пъти. Почивка за 10-15 мин. и продължаваме. За любителски нужди ми е напълно достатъчно.
500лв са си множко, за толкова можех да взема и оригинална КРАКРА директно от завода в Перник, но май няма смисъл. За 600-700лв може да се намери инвертор около 160А. Всички твърдят, че е по-добре и явно това е бъдещето.
dragozow - майстор
V1978 написа:
Малко е късно, колега. Вече си купих KENDE 160А само за 205лв. Даже го изпробвах - справи се доста добре. Заварявахме около 3 часа с електроди 3,25мм и термозащитата сработи само три пъти. Почивка за 10-15 мин. и продължаваме. За любителски нужди ми е напълно достатъчно.
500лв са си множко, за толкова можех да взема и оригинална КРАКРА директно от завода в Перник, но май няма смисъл. За 600-700лв може да се намери инвертор около 160А. Всички твърдят, че е по-добре и явно това е бъдещето.
За тая цена Kende-то е доста добро. Това е машина която почти не се връща в сервиза, имам наблюдение от хиляди продадени бройки за няколко години. Китайско ама добро.
sek.1 - специалист
http://argo-market.com/ViewProduct.aspx?id=499 Вчера са купили това за служебно ползване понеделник ще му проведа задълбочен тест.
dragozow - майстор
Тия се оказаха доста сполучливи, специално от модела 165 не се е върнало за сервиз нито едно. Ето ти подробна инструкция:
http://4storing.com/82t6t/619fac51bdc40 ... e158b.html

Тема "Съвет за избор на електрожен: Трансформаторен или инверторен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: