• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 34
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lov - майстор
Гого
+1
За лафа.
Иначе още в началото на темата стана ясно че питащия е от тези де нищо не им е ясно но се напинят да покажат още колко не разбират.
Много често в тоя знаят се е случвало да питам как го иска сайбията. По чертеж или да работи. :) Та в случая на питащия му се ще да са и двете опции заедно. Но ако може и да стане само с писане във форума без използването на квалифициран специалист. Ще мерим с фазомер и ламби и ша са правим на майстори. Е в духа на форума е.
gogo7777 - майстор
Трябва да има хумор.....празници са. :-D
arxd129 - специалист
gogo7777 написа:
НЛО значи "неква луда нула" :wink:
Уффф... Лудите работи продължават: ИдвА поредният майстор. ... Даде накъсо през 100 ватовата лампа L и PE
(уточнявам - PE е разкачено от моето апартаментно табло). За изненада на майстора, но естествено за мен - лампата не светна.
Изненада голема за майстора!!!!

И след една минута наемателите на съседния апартамен изскочиха в етажния коридор с оплакване, че техният "бушон падна".
Искат обяснения от мен и майстора. Аз мълча - какво да кажа?! .... Майсторът - одряман кат' ваксинирана кокошка... Завалиите ние - таквоз чудо сме не виждали!! Съседите казват - че всичко с инсталацията им е наред. А отскоро - като се върнели от работа - намирали бушона паднал.

Съседите "вдигат бушона". Майсторът повтаря окъсяването с лампата. Лампата не светва. А "бушона пада" отново. Поискахме да видим какво аджеба "пада" в съседния апартамент. .... Работата стана дебела. Съседите якички. Какво "якички" - ЯКИ.
Сбрахме си с майстора багажа... Разправии не искаме.

Обаче мен ме терзае въпроса: ЗАЩО КАТО ПОДАМ ФАЗА през 100 ватовата крушка към (незаземеното) PE, ДТЗ-то НА СЪСЕДИТЕ СРАБОТВА?
Моля за предположенията ви. Благодаря.
Как, чрез подадената от мен (към PE) фаза, се нарушава баланса на съседската ДТЗ?... Явно - съседския PE не е разкачен от апартаментното ИМ табло. И техния PE има връзка с моя PE. Ама какво от това!!! Защо съседската ДТЗ пада? Как се нарушава равновесието на токовете в нея - щото тя сработва?
fbr - майстор
Явно твоята PE е свързана към тяхната нула след ДТЗ.
arxd129 - специалист
fbr написа:
Явно твоята PE е свързана към тяхната нула след ДТЗ.
Какво?? :shock: :? :shock:
fbr - майстор
Жълто-зеления който влиза при теб на таблото, предполагам е свързано към тяхната нула, и то на 0-та след тяхното ДТЗ.
arxd129 - специалист
fbr написа:
Жълто-зеления който влиза при теб на таблото, предполагам е свързано към тяхната нула, и то на 0-та след тяхното ДТЗ.
Mdaaa... Разбрах.
Ама 30 мин се чудя "какво търси" тяхния PE - вързан към N след ДТЗ.
За чий чеп е вързан техния PE за техния N след ДТЗ!!! Какво им помага това? И чия недомислица е подобно свързаване!
nikolov333 - майстор
Тия два жълто зелени, явно са гениална приумица на изпълнителя на инсталацията.може да е "имитирал" заземяване през нулата. Те затова им пада на комшиите напоследък като тестваш у вас.. Абе ти ще гадаеш ли още кво става.. Казах ти без да огледате главното табло, няма как да познаеш.. Тоя спец дето идва у вас няма ли начин да го отвори..
fbr - майстор
Нямам отговор. Предполагам са имали намерение да пуснат общ защитен проводник, като го свържат между апартаментните табла, с цел икономия на проводник с жълто-зелена изолация, и в последствие са работили други, незапознати с тази работа, а и с други работи видимо. Неведоми са пътищата електричарски..
arxd129 - специалист
nikolov333 написа:
.. Казах ти без да огледате главното табло, няма как да познаеш.. ..
Не е проблема в ГРТ. Там - само сини и черни кабели. Само!!!

Говорих с един от бригадирите, работили по инсталациите по време на строителството (две бригади са работили). Казва: Няма ЗЖ проводници от ГРТ към апартаментите. Има шина. Верикална. От ГРТ- до покрива. Една.

Аз обаче не я намирам.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 34

Тема "Грешка /проблем/ в една диференциалнотокова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: