Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Много благодаря за отговора. Сутринта я рестартирах от контакта и тръгна за сега мисля че е добре намалих разхода от 4 чувала на 24 часа сега ми гори по 1 чувал за 13 часа и незнам дали е добре . Само стъклото малко е зацапано . Пламака е спокоен на 2 степен държи на половината на печката, пуска на всеки
7 селунди по 1,2 секунди пелети температурата на водата е 50 градуса снощи извадих всички пелети от камината и изтеглих 1 килограм и с хронометър ги засякох за близо 50 мин. ги изгори . Ако има някой съвет да даде за други подубрения ще съм много благодарна. ЧЕ МИ ПИСНА ДА ПЛАЩАМ НА ТЕЗИ ОБРАЗИ ОТ ФИРМАТА И НАКРАЯ ДА СИ ПРАВЯ РЕМОНТА САМА
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И НЕ СЕ ОТЧАЙВАЙТЕ КАМИНАТА Е СУПЕР НО ИМАМЕ НЕГРАМОТНИ ТЕХНИЦИ
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ :supz:
filmatoplo - майстор
В случая така и не разбрах точно какво се случва ,хората не наблюдават постоянно камините ,след това не обясняват детайлно .Всеки ден ходя при такива уреди ,едни да обясненията - а като отида съвсем друго .Всеки вика - горелката спря без причина ,защо аз намирам и тръгва след това безпроблемно .Иска някой да седне пред камината и да наблюдава какво точно се случва всяка секунда като се следят всички показатели и движения на компонентите.и ще се хване причината .Тя може да е дребна .
estzvetanov - специалист
nadinka написа:
А дали мога да изкажа едно мое лично предположение. Може ли да е от пелетната горелка/запалка. Защото като я включа, започват да падат пелети и се чува едно цък-цък-цък-цък и започва да се запалва. Възможно ли е, когато се угася, докато се охлади малко, после да не успява да се запали.
Снощи и днес моята Алба ми направи твоя пробем..... Почистих всичко и пакне гореше добре, после ми светна от както съм я взел вентилатора не е чистен. Отворих страничния капак и с отверката чукнах няколко пъти по кожуха. Чу се падане на налепи от вътре, внимателно отвих венилатора от кожуха (ламарината от кожуха с четирите видии не самия вентилатор от гумичките) внимателно го отместих и почистих, като внимавах да не изкривя нещо по перката, след това поучуках още кожуха от нагара и мърсотията и с прахосмукачката внимателно обрах всичко. Върнах всичко на място, запалих и все едно беше друга камина. Това от мен дано помогна.
kamina.alba18kw - специалист
Снощи и днес моята Алба ми направи твоя пробем..... Почистих всичко и пакне гореше добре, после ми светна от както съм я взел вентилатора не е чистен. Отворих страничния капак и с отверката чукнах няколко пъти по кожуха. Чу се падане на налепи от вътре, внимателно отвих венилатора от кожуха (ламарината от кожуха с четирите видии не самия вентилатор от гумичките) внимателно го отместих и почистих, като внимавах да не изкривя нещо по перката, след това поучуках още кожуха от нагара и мърсотията и с прахосмукачката внимателно обрах всичко. Върнах всичко на място, запалих и все едно беше друга камина. Това от мен дано помогна.[/quote]

А на какво време горе долу е това. В смисъл от кога я имаш, да се направи горе долу сметка на какъв инъервал време може да стане тъка. Разбира се, колкото по рано се почисти, толкова по добре. :)
estzvetanov - специалист
kamina.alba18kw написа:
Снощи и днес моята Алба ми направи твоя пробем..... Почистих всичко и пакне гореше добре, после ми светна от както съм я взел вентилатора не е чистен. Отворих страничния капак и с отверката чукнах няколко пъти по кожуха. Чу се падане на налепи от вътре, внимателно отвих венилатора от кожуха (ламарината от кожуха с четирите видии не самия вентилатор от гумичките) внимателно го отместих и почистих, като внимавах да не изкривя нещо по перката, след това поучуках още кожуха от нагара и мърсотията и с прахосмукачката внимателно обрах всичко. Върнах всичко на място, запалих и все едно беше друга камина. Това от мен дано помогна.
А на какво време горе долу е това. В смисъл от кога я имаш, да се направи горе долу сметка на какъв инъервал време може да стане тъка. Разбира се, колкото по рано се почисти, толкова по добре. :)[/quote]

Някде около 20. 10. 2016 г. плюс минус 10 дни, че не ми се търси гаранцията.
kamina.alba18kw - специалист
estzvetanov написа:
kamina.alba18kw написа:
А на какво време горе долу е това. В смисъл от кога я имаш, да се направи горе долу сметка на какъв инъервал време може да стане тъка. Разбира се, колкото по рано се почисти, толкова по добре. :)
Някде около 20. 10. 2016 г. плюс минус 10 дни, че не ми се търси гаранцията.[/quote]

Аз моята я имам от 03.2017 и мисля, че на лято ще се наложи да я разглобя за освежаване :)
Vartasilver - специалист
Здр отново колеги
Пар5-140
След разпалването е малко буен огъня какво трябва да правя да увелича или да сваля пар5 ?
nokoniko - специалист
Vartasilver написа:
Здр отново колеги
Пар5-140
След разпалването е малко буен огъня какво трябва да правя да увелича или да сваля пар5 ?
Това е паузата между включването на шнека....логично е да го увеличиш. Или пар.6 да намалиш.
Vartasilver - специалист
nokoniko написа:
Vartasilver написа:
Здр отново колеги
Пар5-140
Това е паузата между включването на шнека....логично е да го увеличиш. Или пар.6 да намалиш.
Начи от 140 ако увелича на 145 или 150 по малко пелети ще пуска след разпалването.
При мене проблема е след разпалването много пелети пуска иначе на 6-7мин пали :rolleyes:
Пар6 от 40 намалих на 35
Пар8 от 10 на 8
Утре вече преди да пускам камината
Пар5 от 140 на 145 ще увелича а пар8 от 8 на 6 да видим какво ще стане :?
filmatoplo - майстор
Ей също като камините Бурнит - що годе камината на железария бива ,ама това управление побърква хората ,да и сложат Македонците едно управление Натурела че най накрая да си отдъхнат ползвателите ,,инсталаторите . :wink:

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: