Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
При тези консуматори предположенията ми са близо до истината.
Свържи го за по-малкия комин. 50/40 см е много сериозен димоотвод. Представям си някакъв 50-60- киловатов бумтящ на въглища Дзвер и как радиаторите припукват от горещата вода в тях 80°.
rady88 - помощник
И така хората не спират да ме изумяватт , ходих при моя да му видя радиаторчетата и ме шашардиса . То вярно че една инсталация на котел с няколко радиатора и бойлер е смешна работа като за някой от детската градина, но все пак прочети нещо и тогава прави нови открития. Как може да имаш наклон на радиаторите към входа на топлата вода в най добрия случай да са що годе на нивел и другото как ще захраниш двуетажна къща с три радиатора на първия етаж и четири на втория с тръба ф16 само на един кръг и помпата на втора степен. Ама сега щял да я пусне на трета :) :) . И едни колена наслагвали на тази помпа то вътре сигурно става турнадо.
Колега за комина вече не мога да го сменям , просто много тъпо ще се получи , някой гостенин ще вземе да ме пита какви са тези тръби из цялото мазе да не съм топлофикация, а и единия комин го бутнах с фадромата , че ме замеряше с тухли от време на време.
rady88 - помощник
Искам да благодаря на всички отзовали се мисля че вече финиширах с мойто парно , ще остане напролет малко да накича котела с някой и друг електрически елемент. За горенето се справя вече с 30 кг. въглища на денонощие , получи се номера и с чипса (за него трябва само по голям бункер) .

Тема "Помощ при избор на пелетен или комбиниран котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: