Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
petromaniq66 - специалист
Личи, че много станаха гадателите.. врачуват по снимка а може би гледат и на пъп.. Можеха спокойно да си коментират на лични. :проба:
Junak - майстор
Дааа, много хора ги гони параноята :) ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ :drinkers:
malgitobi - специалист
Докато четях статии в гугъл как се работи с мултимер, прочетох, че може да се измери ампераж като се среже фасата и се свърже мултиметър ето така към кабела:
https://ibb.co/frHLPm

Това вярно ли е? Защото изглежда много лесно и просто и няма как да объркам нещо, а имам един кабел, който мога да жертвам.
А какво ще стане, ако измеря по същия начин ампераж през нулата вместо през фазата?

ПП: Получи се по метода на fox_vt крушката излезе 75W, просто искам да попитам дали и този начин е работещ.
Също така бих искала да попитам как да изчисля консумацията от електромер?
Изключвам всички уреди, включвам само крушката в контакта да свети и как да отчета по електромера, колко е консумацията?
Записвам показанието на електромера при изключени уреди и преди да включа крушката и след това включвам крушката за колко време? За час?
DMN - майстор
malgitobi написа:
Получи се по метода на fox_vt крушката излезе 75W, просто искам да попитам дали и този начин е работещ.
Абе много ми е интресно - как успя да измериш мощността на крушката с мултицет, а не успя да разбереш това:
malgitobi написа:
Докато четях статии в гугъл как се работи с мултимер, прочетох, че може да се измери ампераж като се среже фасата и се свърже мултиметър ето така към кабела:
https://ibb.co/frHLPm

Това вярно ли е? Защото изглежда много лесно и просто
Офф, офф,офф(OFF):
Иначе форумът се развива "добре". Не знам какво печелят собствениците му и как се печели от форум, но ако печалбата е свързана с повече теми и мнения, дано скоро забогатеят - ние ще помагаме с каквото можем(с повече постове). От тях се иска само да създават "въздушни" теми или да поддържат хората, които ги създават(освен, ако не са самите те) и парите ще текнат.
А параноята може да се окаже - парА в ковчега на Ноя(Ноевия ковчег) - ПараНоя.
:partyman:
gogo7777 - майстор
Горе долу е по темата...Я кажете на това "електромерче" фатално ли ще му е ако входящата фаза отиде на клема 4, а нулата на 1. Ще изгори ли, ще отчита на обратно ли или просто няма да работи? Има си схема на свързване, но аз искам да го свържа към разклонител /да си меря разни работи :-D /, а джаджата е за монтаж на шина, където няма вероятност да се разменят фаза и нула.

схемата:
http://www.orbis.es/productos/medida-y- ... trucciones

Прикачен файл:
20171226_112815.jpg
FM STEREO - специалист
При всички случай няма да отчита на обратно, няма и да изгори по скоро няма да отчита при обратно свързване! След като искаш да го ползуваш си го свързвай както си е редно.
gogo7777 - майстор
Е аз ще го свържа последователно на разклонителя ама щепсела е Шуко. Абе искам да си направя мобилен уред за мерене на мощности. Въпроса ми беше дали уреда ще "умре" ако се свърже наопаки :-D
shadow__01 - майстор
Това си е като старите индукционни електромери. Само, че няма за нощна и дневна тарифа по отделно. Не знам клемите 20 и 21 за какво са, но едва ли се ползват винаги.
Или ще върти на обратно или няма да върти.
fox_vt - майстор
malgitobi написа:
.....

ПП: Получи се по метода на fox_vt крушката излезе 75W, просто искам да попитам дали и този начин е работещ.
Изключвам всички уреди, включвам само крушката в контакта да свети и как да отчета по електромера, колко е консумацията?
Записвам показанието на електромера при изключени уреди и преди да включа крушката и след това включвам крушката за колко време? За час?
За един час показанието ще бъде в киловатчас. Но това е много бавен и кофти метод,за целта ако ти се експериментира си купи нещо такова.Уред за измерване на мощност
Имам подобен много е удобен за целта която си си поставила.
malgitobi - специалист
fox_vt написа:
malgitobi написа:
.....

За един час показанието ще бъде в киловатчас. Но това е много бавен и кофти метод,за целта ако ти се експериментира си купи нещо такова.Уред за измерване на мощност
Имам подобен много е удобен за целта която си си поставила.
Благодаря Ви още веднъж!

Тема "Изчисляване на мощност на ел. крушка с мултиметър?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: