Напишете въпрос свързан със санирането.
gudza - помощник
Трябва да се прави изолация ,но преди това трябва се оправят тези фуги (дупки) доколкото си спомням ги пълнят с нещо черно като гума ли е какво е вие кажете кой ги прави тези фуги на панела кой да търся да ги опраи :?

Изображение[/url]

Изображение
Последна промяна от gudza на чет окт 02, 2008 10:35 am, променено общо 2 пъти.
Master_Kenobi - V.I.P.
Албумът е личен
Нема снимки... :?
rulom - модератор
Master_Kenobi написа:
Албумът е личен
Нема снимки... :?
Нема...и парола нема.... :-D
Ама все пак може да се помогне на човека.
На всяка панелка след проведен ремонт на фугите "майсторите" си изписват телефона до самата фуга.Най често е явлението в София.
Може би някой колега от София ще погледне в блока отсреща и ще публикува номера... :lol:
gudza - помощник
никой нищо ли няма да каже?
Master_Kenobi - V.I.P.
E, кво да кажем...
Има едни такива битуми в черва ги продават. Битумни силикони, или както-там-се-казват. Добри са, ама солено излиза. Може и болкит ако намериш, не знам като цена как ще дойде.

Но ако правилно виждам на снимката положението не е трагично и ако ти барнат съвестно изолоцията, може и да не им се стараеш толкова на тия фуги. Карай без специално запълване. Не ги виждам толкова широки... Може би само на места, за чиста съвест. Знам ли. И други да кажат.
Харалампи - специалист
Master_Kenobi написа:
E, кво да кажем...
Карай без специално запълване. Не ги виждам толкова широки...

И аз мисля така. Според мен самата изолация си е здрава. Само външна изолация може би преди това да замажат фугата. Ако си толкова настоятелен накарай ги да сожат при замазването мрежичка за да държи по здраво. След това стиропор и ... :roll:
FMaster - специалист
Задължително преди или по време на изолацията (топло , не хидро) трябва да се запълни фугата с ... има около стотина материала за тази цел (не на циментна основа) и отгоре по цялата височина битумна лепенка ! Защото ако разчиташ на топлоизолацията да ти спре водата - НЕ става !
Master_Kenobi - V.I.P.
FMaster написа:
...и отгоре по цялата височина битумна лепенка !
Е, то това си е задължително априори. Колегата пита какво да прави с т. нар. фуги.
Но добре, че FMaster напомни за това, защото в случая е много важно, а го пропуснахме до сега.

Тема "Външна фуга на панел (снимки)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: