Най - вълнуващия въпрос зимно време.
wpw - специалист
Предстои пълнене на системата и евентуално първо запускане. Някакви съвети за първото запускане и евентуално как може да се пусне помпата да върти без да гори котела, докато пълня системата с вода за по-добро обезвъздушаване?
nadinka - напреднал
estzvetanov написа:
nadinka написа:
Здравейте! Честита Коледа на всички! С мъка да ви кажа, че проблема с изписването, че няма пелети продължава. Изчетохме форума два пъти, книжката е залепена на челото на мъжа ми :-D В къщи навсякъде е пълно с листи с настройки. Вечер по рано от 2ч. посред нощ не си лягаме, занимаваме се с камината. Сега не се препълва кошничката с пелети, но пак изписва, че няма пелети. Когато си достигне температурата и пламъка отихне, си го изписва.
Това вече е друго, кажи текущите 10 и 24 параметри
П10-9
18-28
24-130
28-180
51-220
55-66
56-72
nadinka - напреднал
sstenly1 написа:
nadinka написа:
Здравейте! Честита Коледа на всички! С мъка да ви кажа, че проблема с изписването, че няма пелети продължава. Изчетохме форума два пъти, книжката е залепена на челото на мъжа ми :-D В къщи навсякъде е пълно с листи с настройки. Вечер по рано от 2ч. посред нощ не си лягаме, занимаваме се с камината. Сега не се препълва кошничката с пелети, но пак изписва, че няма пелети. Когато си достигне температурата и пламъка отихне, си го изписва.
А каква е стойността на параметър 56? :?
П56-72
kamina.alba18kw - специалист
Колеги, дайте съвет как да успокоя пламъка при запалване. Странното е, че не всеки път е буен, но напоследък при разгаряне е доста силничък, обвива цялата камера. Кой параметри да Ви напиша, за да ми дадете съвет.
sstenly1 - специалист
nadinka написа:
sstenly1 написа:
nadinka написа:
П56-72
Направете го около 50
nadinka - напреднал
sstenly1 написа:
nadinka написа:
sstenly1 написа:

П56-72
Направете го около 50
благодаря, направих го, ще пиша пак
estzvetanov - специалист
nadinka написа:
estzvetanov написа:
nadinka написа:
Това вече е друго, кажи текущите 10 и 24 параметри
П10-9
18-28
24-130
28-180
51-220
55-66
56-72
Тази аларма идва от неравномерното подаване на пелети при 1 степен, защото при нисък п10 шнека върти много кратко и неинаги падат пелети и ако работи по-дълго на 1 степен може да е случи. Постепенно вдигайте стойността на п10 с по1 до стабилно горене на 1степен. И пиши какво става

И 55 го направете 90 или даже 100 защото я спъва много и я държи дълго на 1 степен и може да не успява да стопи в студено време
Последна промяна от estzvetanov на вт дек 26, 2017 8:02 pm, променено общо 1 път.
estzvetanov - специалист
kamina.alba18kw написа:
Колеги, дайте съвет как да успокоя пламъка при запалване. Странното е, че не всеки път е буен, но напоследък при разгаряне е доста силничък, обвива цялата камера. Кой параметри да Ви напиша, за да ми дадете съвет.
Дай да видим 8 и 23 за начало
kamina.alba18kw - специалист
estzvetanov написа:
kamina.alba18kw написа:
Дай да видим 8 и 23 за начало
8 е 10 а 23 е 170
nadinka - напреднал
Пелети си пуска, но докато преди препълване кошничката, поне сега не. Но се гаси и излиза че няма пелети.
На пар 56-55, пак се гаси. Кое да пипнем, щото даваме на заето вече.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: